LP
Čili 2015
-
miha
- Prispevkov: 16
- Pridružen: Sr Apr 29, 2015 2:00 am
-
mfranc
- Prispevkov: 4829
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
| miha je napisal/a: |
| zorenje traja dlje. plodovi pa so - vsaj moji - veliko bolj "strupeni" kot pa tisti, kar je dozorelo poleti in to ne glede na vrsto feferona |
Jah, veliko razlogov, da bi bili sedajle čiliji bolj pekoči, res ni
Meni so Habanero Black zadnje tedne čisto "zvodeneli", tako da mi dva ne zadoščata za malico; jih ocenjujem bliže 100.000 skovilov, kot pa 200.000
Sem pa dobil nekaj habanerov na probo, in so nekateri zažigali še pa še
LP_________________mfranc
-
Zelenc
- Prispevkov: 464
- Pridružen: Pe Avg 15, 2014 2:00 am
-
donkey
- Prispevkov: 83
- Pridružen: Po Apr 20, 2015 2:00 am
| mfranc je napisal/a: | ||
Jah, veliko razlogov, da bi bili sedajle čiliji bolj pekoči, res ni Meni so Habanero Black zadnje tedne čisto "zvodeneli", tako da mi dva ne zadoščata za malico; jih ocenjujem bliže 100.000 skovilov, kot pa 200.000 Sem pa dobil nekaj habanerov na probo, in so nekateri zažigali še pa še LP |
Nikoli mi ne bo jasno, kako lahko uživate tako pekoče čilije. Mene že pri določenih jalapenotih tako žge, da si jih režem na majhne koščke. Zadnjič sem med vlaganjem narezanih Jalapenotov skočil na računalnik, pa je potem "pekočina" ostala na tipkovnici in me je še par dni zatem, če sem kaj tipkal in dal roke v bližino ust, vse peklo. Tega hudiča res zlepa ne spraviš z rok, enkrat na začetku, ko tega še nisem vedel, sem med tem, ko sem rezal jalapenota šel odtočit na wc in si prej še splahnil roke, ampak ni kaj dosti pomagalo, ker je peklo kot hudič
-
Zelenc
- Prispevkov: 464
- Pridružen: Pe Avg 15, 2014 2:00 am
Konzumiranje čilijev je stvar vsakega posameznika. Nekoga bolj, nekoga pa manj žge. Seveda je tudi odvisno od "uspešnosti" plodov in sorte.
Jest naprimer lahko komot zmažem 2 frišna, zelo pekoča Habanera med malico (jed na žlico ali kaj podobnega), ne morem pa ga pojest samostojno...
Kar pa se brutalnih sort tiče (Moguga, Jolokia, Karolina...), so pa zame primerni izključno kot posušen čili in ga namočim v olivno olje ali pa zmeljem in nato uporabljam za posipanje.
Kot rečeno - stvar vsakega posameznika
Jest naprimer lahko komot zmažem 2 frišna, zelo pekoča Habanera med malico (jed na žlico ali kaj podobnega), ne morem pa ga pojest samostojno...
Kar pa se brutalnih sort tiče (Moguga, Jolokia, Karolina...), so pa zame primerni izključno kot posušen čili in ga namočim v olivno olje ali pa zmeljem in nato uporabljam za posipanje.
Kot rečeno - stvar vsakega posameznika
-
Med_Ica
- Prispevkov: 83
- Pridružen: Pe Jun 05, 2015 2:00 am
| mfranc je napisal/a: | ||
Jah, veliko razlogov, da bi bili sedajle čiliji bolj pekoči, res ni Meni so Habanero Black zadnje tedne čisto "zvodeneli", tako da mi dva ne zadoščata za malico; jih ocenjujem bliže 100.000 skovilov, kot pa 200.000 Sem pa dobil nekaj habanerov na probo, in so nekateri zažigali še pa še LP |
Tudi jaz sem opazil, da so moji čilije vedno bolj pekoči... Vendar se mi zdi, da tudi moja "forma" niha. Nekaj časa prenesem več, potem pa kar naenkrat bistveno manj.
Vedno bolj pa razmišljam, da naslednje leto ne bi sejal nič kar ima več kot 30k SHU, ker ta hudih imam za kakšno leto ali dve na zalogi. Bom pa vseeno poskusil kakšnega prezimiti.