Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bazilika Blue Spice
Saj je dokaj enostavno pobrati semena pri baziliki.
Ne vem, če delam prav - jaz kar celo vejico odrežem (sigurno ima kakšno svoje pravilno botanično ime, ki ga jaz ne poznam ) v dolžini semenskih bunkic. Namečem jih kar v plastično vedro ali papirnato škatlo. Pustim dlje časa, da dozorijo/se posušijo. Nakar stresam vejice, da seme popada ven. Potem ga pa še čimbolj očistim lističev in ostalih "dodatkov".
Lani sem ga precej "pridelala" in precej razposlala .
Ne vem, če delam prav - jaz kar celo vejico odrežem (sigurno ima kakšno svoje pravilno botanično ime, ki ga jaz ne poznam ) v dolžini semenskih bunkic. Namečem jih kar v plastično vedro ali papirnato škatlo. Pustim dlje časa, da dozorijo/se posušijo. Nakar stresam vejice, da seme popada ven. Potem ga pa še čimbolj očistim lističev in ostalih "dodatkov".
Lani sem ga precej "pridelala" in precej razposlala .
Figula, tudi jaz tako delam vsako poletje. Ko pa sem letos spomladi hotela stresti ven seme, ni bilo niti enega - haha, najbrž sem pobrala, ko so že vsa prej ven padla ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ima pa ta, celo pri meni ogromna rastlina tako drobcena semena, da sem rabila lupo in pinceto, ko sem jih nabirala 😂 . Ja pa res čudovita, še zdaj mi cveti in nudi pašo čebelicam 😍 . Je vredno truda!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)