Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Grška ali bazilika picolina
-
- Site Admin
Grška ali bazilika picolina
(Prenos iz arhiva)
grška b. je nizka 10-15cm majhen grmiček. cvetki so miceni beli, obrezane in posušene vejice tudi cvetje (do trdega dela rastline) so tudi kasneje zelo aromatične. jaz jo posejem na gosto v različne lonce in strižem nekajkrat v sezoni, saj se zelo hitro zaraste. obvezno jo uporabljam pri pripravah paradižnikove mezge, kečapa (pošteni šop) in drugih jedi. ko grem mimo lonca z roko jo razkuštram in grem skozi oblak čudovitega vonja.
lpvoda
lpvoda
zuf nisem, ker ko jo v ta zadnje porežem ne ostane nič več listkov in sedaj so sami štrclji. seveda lahko pustiš da semena dozorijo, nekaj sem jih celo pobirala. meni je ne samo zelo uporabna ampak tudi izredno lepa prav zaradi te gostote rastlin in njene majhnosti. (gosto sejanje in nič presajanja) zato jo tudi ko zraste pustim v loncu-posodi. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
dušo moja lahko mislim na tebe (vijola plezajoča špinača) ampak ob tej baziliki ne bom mislila, namreč vsako leto kupim vsaj dva in več škrtoca semen v semenarni. premalo jo naberem. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda je napisal/a: |
.... vsako leto kupim vsaj dva in več škrtoca semen v semenarni. premalo jo naberem. lpvoda |
O, hvala voda - dobra informacija, da vem, kam naj se obrnem. V Semenarni si mislila, kajne? http://www.semenarna.si/ lp _________________