Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2015

Odgovori
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Upam da bo vreme drugi teden. Tudi jaz imam namen saditi drugi teden.
Imam pa MarijaV-in česen. Ta tudi najprej požene korenine.

Muha - kdaj je korenina - kateri dan ?

Irena
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Irena je napisal/a:

Muha - kdaj je korenina - kateri dan ?
Irena

Po mojem koledarju, naj bi bil po Mariji Thun, so dnevi za korenino:

13. in 14. oktober, 21. in 22. oktober, 29. in 30. oktober.

in

6. november, 7. november do 13. ure, 8., 9. in 10. november, 17. in 18. november, 25., 26. in 27. november.

Izbire nam ne bo manjkalo Wink .
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz nimam niti zemlje še pripravljene - dež pošteno mesa štrene.

Sadim Anko, vedno v drugi polovici oktobra, na dan za korenino. Letos bo to 21., 22. in 29., 30. oktober. Če pogoji še ne bodo dobri, pa bom sadila v novembru (8,. 9., 10., ti dnevi so še posebno ugodni, ker je luna pred device (tako kot kot danes in jutri). Ta čas je za sajenje še posebno ugoden(uči biodinamika).

Tako posajena Anka ni še nikoli vzklila pred februarjem, razen predlanskim, ko je del posajenega česna vzklil že novembra, drugi del sajen istočasno pa ne. Kaj je bil vzrok, pojma nimam.

Na vrtu imam kar nekaj poletnih pozabljenih Anki, ki so pa že zelo visoke (cca 15cm). Te bomo sproti pojedli, z zelenjem vred._________________naredimo svet lepši
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Hvala obema. Sem kar malo kolebala, ker je tako zoprno vreme. In v blato pa glih ne bi sadila.

Super pol - si prepišem datume.

irena
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

brbr je napisal/a:
Na vrtu imam kar nekaj poletnih pozabljenih Anki, ki so pa že zelo visoke (cca 15cm).
Bi bilo kaj narobe, če bi jih razsadila, ker so najbrž ostale cele glavice, kajne ?
Si že kdaj probala? Jaz še nisem pa ne vem._________________
brbr

Irena:pravijo, da se po mokri zemlji ne sme hodit, kaj šele orat/kopat, ker se uniči struktura zemlje, katere s kasnejšim obdelovanjem ne moramo popraviti. zato pravijo, da se na njivah pojavljajo luže, ki so v naravnem okolju nadvse redke.

V vsakem primeru je bolje počakati na suho vreme/zemljo, ker za sajenje česna je še več kot dovolj časa.

Orhy: česnove rastlinice bi lahko razsadila. Sem pa predlanskim zanalašč pustila en tak "šopek" česna, da je dozorel. rezultat: posamezne glavice slpoh niso bile manjše od tistih, ki so rastle vsaka zase. Sem objavila tudi slikico (predlanskim)_________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ma, zagotovo si lahko obetamo nekaj sončnih dni v bližnji prihodnosti!? Bi pasalo, pa ne samo za česen, tudi za splošno delo okoli kmetije. Smile
brbr

Jutri in pojutrišnjem bo lepo vreme in pravi dnevi za sajenje česna. Sem v nizkem štartu in jutri začnem... Če bo še kdo sadil, mu želim veliko dobre voje, prožen hrbet in podmazana kolena Laughing_________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Hvala enako! Danes sem na grobo pripravil površino, jutri sfriziramo in akcija.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz bom verjetno kar do konca oktobra čakala, časovno ne gre drugače. Se bojim, da bi bila tudi zemlja jutri premokra.
Odgovori