Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

velja jo bomo pocukali. Majdra, Majdrica oglasi se. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Napaka!
Pravi imeni sta Darso in Mfranc. Pri meni so: Od darso, tardeč, roza s piko, ta star itd.
http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/161733/
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

V moji zbirki je letos zacvetel tudi ta beli hibiskus. Višina rastline je od 160 do 180 cm, velikost cveta od 16 do 18 cm in ima srčaste liste. Po vsej verjetnosti je komu od vas poznan oz ga ima doma in vas prosim za ime tega močvirnika.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

braneb: prelep! kot bi bil cvet sestavljen iz svilenih belih volančkastih predpasničkov Wink .
Kako je z belino cveta pri njem? Dobi poleti v vročini ob robovih rahel rožnat nadih, ali ostane vseskozi snežno bel?
braneb

muha je napisal/a:
braneb: prelep! kot bi bil cvet sestavljen iz svilenih belih volančkastih predpasničkov Wink .
Kako je z belino cveta pri njem? Dobi poleti v vročini ob robovih rahel rožnat nadih, ali ostane vseskozi snežno bel?

Ja zanimivo, ta hibiskus oz cvet ostane skozi ves čas cvetenja čisto bel, cvetni listi pa niso gladki temveč malo zgubani kot se vidi na sliki. Ali morda veš ime ?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Imena žal ne vem. Še za svoje ne, ker so bili vzgojeni iz semena in kot taki niso stoodstoten klon matične rastline.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ta cvet je prekrasen. cvetovi v tvoji zbirki so eden lepši od drugega.

(PS: braneb, da ti slučajno ne obvladaš kitajsko tehniko izdelovanja cvetja iz svile?)

Muha, če ni 1oo% klon (tudi Mfranc je o tem pisal), torej če ni potaknjenec ampak iz semena pomeni, da se ne sme imenovati po matični rastlini? če je tako, ( Darso ne matraj se z iskanjem imen) jih bom pimenovala po svoje, da ne bodo ta bel, ta roza tatatata. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Tisti ki sem ti ga dal kot Princess Laura, je potaknjnec Darsojinega potaknjenca Princes Laura. Ostali in semena so pa od Rdečega pa od Tastarga, Roza s piko, Šebolj Rrdeč, tudi Roza mora bit.
To je Princes Laura, potomec Darsojinega

Moji so bili privezani, ker sem se bal vetra. So pa lepši brez kolov Sem videl enega v Krškem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Dajmar: huda poimenovanja Wink Laughing palec gor . Všeč so mi.

Tudi jaz jih povezujem, a kar brez kola. Se mi zdijo dovolj čvrsti, da kot snop (zelo rahel) kljubujejo vetru. Grmičku z rumenimi cvetovi, ki ne gre preveč na širino,ima pa obilo stranskih krajših zelo krhkih vejic s cvetovi, sem lani dala drugo ob drugi dve opori za paradižnik (take stožčaste iz ...hausa) in sta se zelo dobro obnesli.

voda: ja, prav razumeš. Jaz se sejančkov ne upam poimenovat po matični rastlini.
braneb

Dajmar je napisal/a:
Tisti ki sem ti ga dal kot Princess Laura, je potaknjnec Darsojinega potaknjenca Princes Laura. Ostali in semena so pa od Rdečega pa od Tastarga, Roza s piko, Šebolj Rrdeč, tudi Roza mora bit.
To je Princes Laura, potomec Darsojinega

Moji so bili privezani, ker sem se bal vetra. So pa lepši brez kolov Sem videl enega v Krškem.

Dajmar čudoviti, pravo razkošno bogastvo cvetov. Kakšna je velikost - premer cvetov?
Odgovori