Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

orhy je napisal/a:
pajo - Upanje umre zadnje. Mogoče pa bo še kaj odgnalo !

Borut bil pri meni in ker res dobro opazuje... res je nekaj ostalo. Vsaj 1 bo če ne drugega, da gre drugo leto v zemljo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Lepe čajotke.
Pri nas so šele začele tvoriti plodove, tam nekje 1 cm so veliki. Navijam, da še zrastejo.
Jasminka

Odgovor Napisal/-a Jasminka »

Moje so šele zacvetele,tu in tam se morda že vidi nastavek za tvorbo čajote.
Upam,da bodo kaj zrastle, da bi vsaj za seme bila ena .
Jasminka

Odgovor Napisal/-a Jasminka »

Pprvi sadeži so že nakazani, eden je že kar velik. A morajo dobiti bolj rumeno barvo, ali so že zelene užitne?
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Obstajajo bledo rumene in zelene. Zdej pa kero si posadila taka mora bit_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Jasminka je napisal/a:
Pprvi sadeži so že nakazani, eden je že kar velik. A morajo dobiti bolj rumeno barvo, ali so že zelene užitne?

Če imaš bodičaste, morajo trni bit kar trdi.Velja za tiste, ki jih hočeš imet za seme.Mlade so pa za jest mehkejše. Pred mrazom poberem vse in so mi manjše bolj dobre.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Jaz sem večje že obral; manjše bom tik pred slano._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Jaz letos pobiram čajote od nekje sredine junija. Pred približno desetimi dnevi sem pobral 8 gajbic. Na sliki spodaj se vidi še ostanek od takratne trgatve- 3 gajbice. Ostalo kar je na mizi pa sem pobral danes.
Če bo toplo vreme nadaljevalo, bo tega "še pa još", rastlini nameščata in cvetita non stop.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Čajote kot se šika.. Very Happy

Kako pa uporabljate čajote?
Odgovori