Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Optimist je napisal/a:
Obstajajo bledo rumene in zelene. Zdej pa kero si posadila taka mora bit

Imaš kašno fotko na katri sta obe? Pri meni so rumene tiste katere so na soncu, zelene pa v senci.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Izvoli!
Aye-Aye je napisal/a:
Takele pa so imeli zadnjič v e-leclercu. Se mi zdi, da imajo vsakič ko pridem drugo sorto. Cool Tako, da bom nadaljevala s preizkušanjem in sajenjem, čeprav do sedaj nisem imela uspeha. Crying or Very sad Very Happy Morda pa se najde kakšna sorta, ki mi bo uspevala.

Wink
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Dajmar

Tiste so bele!
A te tvoje rumene tudi pikajo, in kako je z rodovitnostjo?i
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Ma niso bele, take so kot spodnje mojebledo rumene. Dober kakor za koga! Letos imam zelene, lani so bile te rumene, oboje brez bodic in rodnost je ista.._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Peter, lepo, me veseli. Očitno imaš zelo dobre pogoje, zgoden začetek in dolgo rast. Pri meni je vsaj kakšna dva meseca primernega vremena manj kot pri tebi zato tudi temu primeren pridelek. Pobral sem vsega skupaj 40 čajot a iz 6 posajenih. Veliko zelo malih je še ostalo in ne bodo zrasle.
Moram zares enkrat priti pogledat (govorim že ne vem koliko časa Rolling Eyes ).
Dajmar

Pri meni je bilo na štrih posajenih cca 220 kg čajot.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Kapo dol._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

forest727 je napisal/a:

Kako pa uporabljate čajote?

Mi jih imamo najraje s krompirjem v pečici. Olupiš, narežeš na iste kose kot krompir in daš istočasno v pečico.
Lahko jih pohaš ali dušiš kot bučke. Dobre so tudi kuhane, ohlajene in na solato.
Tudi vlagali smo jih. Skuhane v tretjini kisa, 2 tretjini vode, ohlajene in zložene v olivno olje s česnom in peteršiljem. Užtne so tudi surove.Užiten je tudi olupek, samo mi olupimo, ker je olupek precej vlaknas in otrokom ne tekne.
L.p.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Hvala za navedbo uporabe.. Hmm, kakšen pa je okus teh čajot?
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Meni se zelo dopadejo sveže naribane na solato. Zelo sveže in sočno. Okus, nekje vmes med bučami in kumarami.
Odgovori