Yacon - Polymnia sonchifolia

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Hvala, Aye-Aye za te koristne napotke palec gor
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem ga umaknil na toplo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Se ga ne sme porezati? Ker takale "mrcina" zavzame veliko prostora.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Saj ga boš podnevi prepeljal ven, a ne?

Jaz ga imam še kar zunaj ob rastlinjaku. Očitno je v rastlinjaku dovolj akumulirane toplote, da seva ob steni in ga slana ne posmodi takoj.

Bo pa šel tudi moj v prihodnjih dneh notri.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Dajmar kot vidim imaš vse preračunano. odlično . lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

juglans, hvala za dve sadiki, posadil sem jih na rob vrta poleg lubenic. (travnik s peščeno ilovico konkretno zastrt s kompostiranim gnojem (kravjeki + listje))

poletna fotka

začetek izkopa (počutil sem se kot arheolog)

... adijo greda brez prekopavanja! Smile

Edina neugodnost je ta, da sem jih posadil preblizu skupaj, pridelek bi bil gotovo večji. Vse skupaj je bilo bolj za hec, zdaj pa vidim da ni hec. Jakon konretno obrodi!

Rastline bom prezimil v bivšem svinjaku, kjer je vsekozi 8°C in dokaj suho. Najbrž jih bom dal kar v malo vlažno kokosovo šoto.

Jedilne gomolje bom pa shranil v čebru z žagovino (pri repi se obnese).
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Moj ima še vse liste praktično nedotaknjene. Zgleda, da mu prija prostor med garažo, ameriško borovnico, josto in žajbljem, pa nič ni preblizu. Zdaj je že večji od mene.
Ko ga bo slana osmodila - ali naj ga kar izkopljem ali še pustim v zemlji in malo zaščitim?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz sem ga izkopal, ker smo danes imeli slano, ki mu je rahlo posmodila liste. Sem bil prehiter?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

zuf je napisal/a:
Jaz sem ga izkopal, ker smo danes imeli slano, ki mu je rahlo posmodila liste. Sem bil prehiter?

Po mojem ne, čeprav bi verjetno še kaj pošiljal v gomolje. Jaz bom vsekakor še počakal, s tem, da ga imam v posodi in se lažje premišljujem kdaj ja in kdaj ne.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Sem zvagal. Iz ene rastline je bilo 7kg jedilnih gomoljev, iz druge pa 9kg. Drugo leto pričakujem bistveno večjo kilažo, ker bom rastlinam dal dosti več prostora.

Danes grejo gomolji na sonce, da se povrhnjica z nekaj preostanka zemlje osuši, potem pa v žagovino z njimi.

So pa sočni, kot bi vodo pil!
Odgovori