Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Sadiki pa gredo zdaj na prezimljanje. Drugo leto jih bom še več posejal da bo lepo po vrtu in njivi._________________LP seba993
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Jaz sem jih cele dala v kis.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Čiliji v kisu so super!
seba993

jaz še polovico lanskih v kisu nesem pojedu. Da o letošnih sploh ne govorim._________________LP seba993
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Jaz veliko močneje občutim "pekočino" ob odvajanju Evil or Very Mad, če jem vložene čilije, v primerjavi s svežimi.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Zna biti zaradi semen.
seba993

Koliko jaz vem semena ne vsebujejo kapsaicina. Seme je pekoče samo zaradi tega ker so kapsaicinske žleze na planceti na kateri so tudi semena.
Doma lahko sami preverite tako da date seme fermantirat isto kot paradižnikovo.
Vir: http://www.chili-pepper.info/sl/articles/anatomy-of-chili_________________LP seba993
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Danes sem prenesla 4 sadik čilijev iz rastlinjaka not v kar hladno sobo (nekje 16°C) za aklimatizacijo, čez dva tri dni pa gre v dnevno na bolj toplo, kjer bodo upam da dozoreli. Sem prejšnji teden tako naredila z dvema drugima čilijema za poskus, ker sem se bala, da bi rastline pri premeščanju iz hladnega na toplo morebiti doživele šok, pa se je na srečo vse lepo izšlo. Zaenkrat torej nič odpadanja listov, samo nekaj uši, ki pa jih fentam na vsakem koraku, ko mimo grem.
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Lp vem da ni taprava tema o tem pa me vseno zami kako se kaj obnese zemlja iz lisnatega gozda saj zivim ob robu gozda.uporabljal bi pa jo za cilije in paradiznike.
Lp
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

rok82 je napisal/a:
Lp vem da ni taprava tema o tem pa me vseno zami kako se kaj obnese zemlja iz lisnatega gozda saj zivim ob robu gozda.uporabljal bi pa jo za cilije in paradiznike.
Lp

Nekateri gojitelji sicer priporočajo zemljo iz iglastega gozda, vendar sem mnenja, da bo tudi ta listavka čisto enako uporabna za
vaše čilije in paradižnik. Humus kot humus. Hranljiv je, zato zagotovo ne bo škodil. Smile

LP
Odgovori