Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Pa ste trdili da Asimina nima sovražnika...
Tale je menda peti po vrsti...

img host_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Optimist, to ni sovražnik! to je ljubitelj asimin Laughing
Samo poglej kako veliko luknjo je naredil, zelo mu tekne Very Happy
Majda

Odgovor Napisal/-a Majda »

ZrelaJabka imam sorto Mango min Sunflower, v okusu je malo razlike, vendar izrazitega okusa po mangu ni.
Je pa sorta Mango precej prej obrodila in tudi število plodov in velikost je večja.

Majda
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Sorto Mango sem prinesel na srečanje na pokušnjo .Torej, kdor je poizkusil ve kakšnega okusa je.
Kot pravi Majda, ni bistvene razlike v okusu. Plod je podoben mangu bolj po obliki, morda od tu ime.
sebaploj

Odgovor Napisal/-a sebaploj »

Zanima me kako pa je z gnojenjem asimin. Ali kdo kaj gnoji in s čim?
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Jaz sem jim čez leto dodajal Bio Guani, bom pa naslednje leto poskusil foliarno...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
ZrelaJabka

Odgovor Napisal/-a ZrelaJabka »

A je že kdo namesto guana poskusil golobjeke? V mestnem okolju ga je obilo. Pa še bolj ekološko bi bilo.. prevoz iz Madagaskarja+predelava imata kar nekaj okoljskega odtisa._________________Bolje sedeti na dveh stolih, kot na enem kolu.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

In mimogrede lahko preneseš še kakšne bolezni. Tole je resno opozorilo.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Pri nas asimine gnojijo kokoši, ki imajo izpust v ta vrt. Kakije, se mi zdi, da celo preveč, ker tako bujno rastejo.
TheChemist

Odgovor Napisal/-a TheChemist »

tinko je napisal/a:
Pri nas asimine gnojijo kokoši, ki imajo izpust v ta vrt. Kakije, se mi zdi, da celo preveč, ker tako bujno rastejo.

Koliko pa jih je, da so tako uspešne in s čim jih hraniš. Ne delajo nobene škode? Sklepam, da so asimine že velike...
Odgovori