Tale sadež sem dobila z drevesa v Šenčurju na Gorenjskem. Koža je na otip gladka, po barvi podobna datljevi, samo nič lepljiva od sladkorja. Meso je belo do rahlo rumenkasto, precej nevtralnega okusa, čisto malo moknato. Peška je dolga kakšna 2 cm, široka na oko 7 mm, z zelo ostro špičko. Drevo je manjše, 3-4 metre visoko, menda je letos rodilo prvič. Kaj je to za en sadež?_________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Saj sem pomislila nanjo, samo ... pred leti mi jo je dal poskusiti sodelavec iz Kopra, tisto je bil vse kaj drugega, okus poln, bogat. Pa manjše so bile. Mogoče drugo podnebje, sorta, ... _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sicer, če je bil plod mehek, je žižola primerna zgolj še za šnops. Užitna žižola je trda.
Joj, jaz sem jo pa kar pojedla mar bi jo namočila za šnops _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje