Skalnjak z ribnikom

Odgovori
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

voda je napisal/a:
lepo da si mislila na leteče prijatelje ne mi zamerit ker sem dala pripombo. namreč ves čas se učimo in žal to je velikokrat v škodo drugih. lepo se imej in lpvoda

Le zakaj zamera? Več ljudi več ve in vesela sem vsake tvoje(tudi drugih, da ne bo pomote) napisane besede, saj je iz njih čutiti zdrav razum, pridne roke, občutek za estetsko in pa veliko življenjskih izkušenj.
Sanjarka Ana

Še nekaj rastlinic trenutno med skalami .... (dve med njimi sta iz tiste Merkurjeve akcije 90% -modra travica in pa klasasti jetičnik)

Sanjarka Ana

Še vedno "prčkariva" naokoli. Seveda je krivo vreme. Le prehitro se naredi noč (čeprav to ni ovira, pa z baterijami letava, le mene zebe, ko se spusti noč). Pride pa noč prav, da nekako poizkušava umestiti 3 majhne svetilke, ki bodo prišle do izraza šele drugo leto. Le že sedaj je potrebno poskrbeti za napeljavo kablov tako da so skriti in predvsem na takšnem "varnem" mestu, da ne bodo motili pri delu.

Še nekaj rastlinic, ki prihajajo od tu in tam. V dveh vrečah nama je ostalo še nekaj lave in glinoporja, pa sva kar posula po skalnjaku. Jaz se še vedno nagibljem k nekakšni peščeni "preoblekci" bolj kompaktno. Bomo videli. Rolling Eyes Question Arrow Teden je še dolg. Preizkušava tudi preoblačenje potoka. Ta je šele čudna. Confused
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

S Ana. A vidim pravilno, da ste tekom urejanja ribnika odstranili podaljšek skalnjaka - obrobo - ob ribniku, ki meji na trato? Kako to?

V primeru, da to drži sprašujem zato, ker imate po mojem občutku precej prevladujoč element "betona" in tako vsaka dodatna razgaljena površina dobesedno vpije "zakrijte me lepo prosim".
No, verjetno ste že imeli nekakšne razloge.
V tej luči potem razmišljam, če bi ubrali alternativo in ustvarili nekakšno bariero iz lesa (seveda nekaj naravnega videza), lahko bi tudi kaj zasadili, a kot že rečeno, upoštevati je potrebno vašo "sliko" ko vas je usmerila, k čistemu robu. (morda povsem praktične narave, kot je košnja, dostop do ribnika, ...)
Sanjarka Ana

Ja, res je juglans. Sad

Zaradi vseh gradbenih del pod zemljo, potem neke fiksne ideje gospoda ata, polaganja travne ruše in podobno ...... se je to zamaknilo. In potem je nastala cela štala. Midva sva samo delala na terenu, ki nama je bil dodeljen. Sedaj bi eden klopco na ribniku(se pravi široke police na robu, kjer je polno okroglin), drugi bi beton oblačil v bambusove dilce, tretji bi posadil neko plezajoče čudo, ki ga potem strižeš, četrti pobarval, peti lepil kamenje. Vse to je še v oblakih. In ne dvomim, da bova še marsikaj spet razdirala. Ko bo tako daleč, da se bodo želje uskladile.

Meni osebno je bila ona najina prva varianta mnogo boljša. Tako estetsko, kot kar se samega dela in vzdrževanja tiče. Tako pa neprestano plezam sem ter tja. Ko kaka koza. Laughing
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

No, saj se mi je zdelo, da je v ozadju nekaj konkretnega, ... če lahko neusklajenost pogledov obravnavamo kot "konkretno". Saj bo. S časom se bodo slike zbistrile, fizično urejanje in vzdrževanje bi pokazalo vse , za sedaj še skrite malenkosti in takrat se bo pojavila ravno prava ideja.

To je vedno prisotno, kjer je ustvarjalcev več. (toliko v tolažbo)

... bodo pa potrebni kompromisi, ... ha, klopca, notri pa koi krapi, a nede, .... čeprav tudi kakšni leseni detajli v smislu nekakšne "obloge" nebi bili slabi za razbitje monotonosti, ki jo imate. (voda - skala, beton - rastline)

Ampak izjava "gospod ata" je pa zmagovalna. Lepo prosim, če mu lahko preneseš moje odobravanje palec gor , mene pa mirno preimenuj v "trot zmešani" Mr. Green
Sanjarka Ana

Ne juglans .... rib ne bo. Lokvanji in ločje, pa mogoče še kaj.

Sva jih dobila (pa tudi ločje in nekaj trave sva nabrala) zastonj ob redčenju rastlin v ribniku Rotar centra. Tole je slikca od takrat, ko sva jih pripeljala.

Ja, "gospod ata" (sosed oz. od mojega vrtičkarskega kompanjola oče) je čisto poseben človek. Te še z lučjo težko najdeš. In ko sem ravno pri lučeh .... Napol sva torej postavila tudi dve lučke, tretja še išče primerno lokacijo.

Ena pod cedro in druga pod ginkom. Tretja bo vrjetno v potoku na vrhu. jih je težko umestiti, da ne svetijo preveč in bo lažje drugo leto, ko se bo malce zarastlo.

Poizkusno oblačenje potoka. Ali bova nadaljevala (seveda tudi po stenah), ali bo spet pela štemarca .... je vprašanje prav tako drugega leta.

V vodo je padel tudi tale stiropor.

Takole pa sem poizkusno zasula nekaj zemlje, da se odločiva: DA ali NE.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sanjarka Ana: če se ti zdi, da bi popestril tudi tvoj ribnik, lahko dobiš spomladi pri meni ukoreninjen ciperus. Zunaj zraste veliko lepši in večji, kot v notranjih prostorih, pa še zacveti.
Sanjarka Ana

muha je napisal/a:
Sanjarka Ana: če se ti zdi, da bi popestril tudi tvoj ribnik, lahko dobiš spomladi pri meni ukoreninjen ciperus. Zunaj zraste veliko lepši in večji, kot v notranjih prostorih, pa še zacveti.

O muha very happy poklon Jupi rade volje. To je rastlina mojega otroštva. Mama jih je skozi imela v plastičnih pokrovih od elektro števcev(bili z napako, pa so jih zaposleni dobili) in še danes jih vidim, kako so plavali v vodi in zemlji. Imava v zgornjem vogalu (kjer je škarfa najvišja) tudi eno betonsko narejeno korito, ki je namenjeno vodeljubcem. Sedaj je notri samo rogoz, ki je bil letos ves polomljen ter poteptan zaradi del in upam, da si drugo leto opomore.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sem si že zapisala. Sedajle pred snegom sem ga porezala in kar vejic dala v vodo na ukoreninjenje.
Odgovori