Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kruh- krušna moka in bučka hokaido

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Kruh- krušna moka in bučka hokaido

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kruh se je toliko ohladih, da sem ga lahko razrezala in probala. Prvič sem pekla kruh z bučko hokaido.
Shrani.si Shrani.si Shrani.si.
Na prvi sliki so vidne zeljne vehe. Malo sem bila šlampasta in nisem najlepše naložila veh na pekač. Malček več soli bi lahko dala, sicer je pa zelo dober, tak moker je.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9602
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, lepo, Cinija! Je dober, a ne?

Tudi pri nas smo ga letos začeli peči, ker imamo veliko Hokaido buč. V kruhomat dam 2dcl vode, 2 žlički soli, 2 žlici bučnega olja, 250g bučnega pireja, 600g moke (navadne ali pirine), 2 žlički suhega kvasa.

cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

O kako je lep. V kruhomatu pride bolj rahel, a ne ?
Jaz sem dala 1 kg krušne moke in pire ene bolj drobne Hokaido bučke, 1 kocko kvasa.
Ja res je dober, vsem je všeč.
Tudi jaz imam še kar nekaj bučk in še ga bom spekla.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9602
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tukaj sem uporabila navadno belo moko, zato je bolj rahel. Iz krušne je sigurno boljši in bolj zdrav. Moram nabaviti tako moko.
MARTINKA
Prispevkov: 524
Pridružen: Če Jun 13, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Uauuuu, to bom pa jaz tudi poskusila.
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8383
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tudi moje buče bodo šle v kruh, jih imam kar nekaj Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori