Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Malo probavam / malo se učim...

Ukoreninila sem dva zalistnika v lastne raziskovalne namene Wink - me je zanimalo, če res uspe tako hitro dobit sadiko iz potaknjenca.

Zerota sem dala v zemljo 9.6., 23.6. pa je bil takle:

Korenin je mnogo:

Red cherry pa sem dala v zemljo 11.6. in sicer dva manjša zalistnika skupaj, ker me zanima, kako funkcionira sajenje dveh sadik skupaj (imam vse posajene po eno sadiko).

Danes sem oboje posadila na njivo, ker me zanima, če bo tako pozno sajena sadika uspela do konca sezone 'pridelati' kakšen zrel paradižnik Arrow o tem bomo jeseni Wink
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Seveda bo palec gor
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Ko že govorimo o nizkem fižolu, pri nas ga že drugo leto sadim ob paradižnik v rastlinjak, nakateri paradižniki so me že prerastli, plodov je veliko, mož komaj folga trgat zalistnike, res pa je, da se še plodovi ne barvajo.

Kimberly sproti dozoreva, danes smo pojedli prvega dwarfa Orange Pixija._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Sajenje nizkega fižola med paradižnik, papriko, jajčevce, krompir (in druge požeruhe) je odlično najmanj iz dveh razlogov: fižol
rastline oskrbuje z dušikom, hkrati pa dobro zavaruje tla._________________naredimo svet lepši
bobolino

A letos bo kaka pardajzfešta?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Upam! Ivčk pravi, da bo avgusta imela več časa, kot zdaj, tako da jaz kar malo računam, da bo nadaljevala s tradicijo. Mi pa moramo poskrbeti, da bo do takrat kaj dozorelo. Wink
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ker sem bolj med "frišnimi" v tej druščini, me zanima, kako izgleda ta paradajzfešta...._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Na kratko. Na Paradajz fešto smo prinesli različne sorte paradižnikov. Vsaka sorta je bila v svojem krožniku, Ivčk je lepo razporedila po barvah, mi pa smo si jih naprej ogledali. Potem so paradižnike poslikali, razrezali in lahko smo jih poskusili in primerjali okuse, pa vzeli kak košček s semeni domov.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

In krožniki s paradižniki so zasedli mize in klopi v dolžini najmanj 10 metrov, raje več. Vse od belih preko rumenih, rdečih, zelenih, pisanih do temnorjavih, od kot grozdne jagode drobcenih do orjakov preko enega kilograma. Se ti od obilja kar v glavi zrola Confused .
bobolino

Upam, da bo letos enako!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori