Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriški kaki - Diospyros virginiana

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

He, he, ne vem še, se še medijo; kar pa vem, morajo biti 100% umedeni, ker dolgo zadržijo grenkobo.
Počasi se medijo .... Rolling Eyes

LP_________________mfranc
mfranc

papasmrk je napisal/a:
So tile Nikita's Gift po okusu kaj podobni "domačim" azijskim kakijem (Tipo, Vainigilia,...) ?

Ja, zelo podobni, razlika je, da so bolj "mesnati", kremni, z več sušine. Rezultat je bolj delikatesen okus, z več arome in tudi sladkobe.

Če ga primerjam s Tipom na moji sliki - že Tipo je zelo okusen, Nikita's Gift pa še bolj Wink .

Morda bi ga primerjal z delno posušenim azijskim kakijem. Mislim, da je v izboru kakija lepo dopolnilo; včasih človeku zapaše en okus, drugič drug.

Tale Nikita's Gift verjetno ne bo za potešitev žeje Rolling Eyes .

orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

mfranc, kar prostor se je razsvetlil, ko sem odprla tole tvojo sliko. Sem te nameravala pobarati za kakšno koščico pa izgleda, kot, da jih nima._________________
TheChemist

Odgovor Napisal/-a TheChemist »

Ma tele slike od mfranca so mi pa lušte naredile. Razz
mfranc

Orhy, okrog semen mi še ni vse jasno Embarassed .

Po nekih podatkih naj bi plodovi radi vsebovali semena, ki pa, hmm, ne kalijo Rolling Eyes .
Mi še nismo "potrefili" semen; se pa moram še malo izobraziti, ali obstaja varianta, da so semena oplojena???

Zate pa še ena večja slika, za osvetlitev prostora Razz

http://shrani.si/f/Q/VQ/1SZyEqj8/0023.jpg

orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

bhuahahaha je že na namizju on je - joj je krasna. pozdrav_________________
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

@mfranc, pravo sonce si pričaral. Kar lačen sem ratal, tristo mačkov ....

To se pravi, da bi bil dober tudi za sušenje.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Ko sem na sliki od mfranca zagledal sveže obrane in lepe sadeže nikita's gift si nisem mogel kaj in sem naročil sadiko. Uglavnem, zdaj imam tudi jaz posajeno sadiko Nikita's gift in očitno bo treba počakat par let, da mi navrže kak sadež. Very Happy
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Sicer jo imam, me pa vse eno firbec kje si naročval, cena, poštnina......_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
mfranc

He, he, Juglans, imaš prav, nizko "zimsko" sonce je kar presvetlilo te lepe sadeže Wink .

Ja, zelo jih priporočajo za sušenje!

Sicer pa, zanimivo malo podatkov za sorto, ki so jo v sedanji Ukrajini vzgojili že pred desetletji ... Rolling Eyes

Tudi slik je malo, bo potrebno počakati da naši Nikita's in Rosseyanke polno zarodijo da premislim .

Odgovori