Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Velikostročni (slonji) česen - Allium ampeloprasum

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

jankec je napisal/a:
Pozdravljeni,

ali ima kdo ta slonji česen za prodat/dati, eno glavico ali samo par strokov?
Lahko se javi na ZS.

lp
Janko

Sem danes videl v cvetličarni GG v Šmihelu, ena glavica 6,25 evra imajo samo eno in še ta ni kdo ve kaj.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Potem je pa "najdražji sosed" še vedno cenejši.

sqjam je napisal/a:
Menda so v Mercatorju

Citiram:
Sm mislu vzet en ta slonji česn al kaj je.
Dejmo probat zgleda fajn, slovenski je...

Na blagajni pa pokaže 3,5€ za eno glavco.
Skor bi blagajničarki ga zalučal v glavo.

Sam sm biu na samopostrežni pa sm mladenko ki je tam stala vljudno pobaral da mi stornira.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Mislim (nisem 100%) da ta česen, ki se je prodajal pri sosedu prihaja iz kmetije Štular Strahinj, ki ima integrirano pridelavo zelenjave in sadja in je pogodbenik soseda. Nekje sem megleno videla zapisano na etiketi Strahinj.

Dodatek: niso oni, sem pravkar preverila.
jankec

Odgovor Napisal/-a jankec »

Sem našel česen v Kmetijski zadrugi, 5 Eur in je že posajen.

Tudi v Mercatorju sem vrpašal, pa so ga menda morali vsega vrniti nazaj, ker je bil neki problem z njim - kaj, pa prodajalka ni vedela.

lp
Janko
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Jankec, a si moreš misliti kaj je vse narobe s kitajskim česnom, ker to ni prvič da so ga izločili iz prodaje. ne razumem za kaj ga sploh naročajo,(verjetno zaradi lenobnosti kupcev pri čiščenju), ker analize pokažejo katostrofalne "vrednote". lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Voda, tukaj ne gre za kitajski česen. "Slonji" česen, ki ga je imel v prodaji " sosed", je bil glede na napise iz etikete iz slovenske pridelave . Tudi je čisto druga sorta, kot kitajski česen.

Ljubitelji tega česna, dajmo se potruditi, in v naslednjih 2 letih pridelajmo dovolj semena za našo medsebojno menjavo, da ne bomo več odvisni od trgovinske ponudbe. Sama temu žal v preteklosti nisem posvetila dovolj pozornosti (tudi nimam dovolj prostora na vrtičku) in se mi ni primerno razmnožil. 4 leta nazaj sem med člane foruma razdelila praktično ves sadilni material (prve glavice sem dobila od Nadine) , zase sem pustila samo par stročkov in jih testirala glede na rastne pogoje, na škodo razmnoževanju. Ob primerni negi se da iz ene glavice v par letih pridelati sadilnega materiala za celo njivo.
voda

vidiš kaj se zgodi ko ne preberem nekaj vrstic prej. se opravičujem, lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

voda srčki dobra si Jupi pozdrav_________________
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Mislim, da se tu meša nekaj sort česna, pred časom smo skupina vrtičkarjev, amaterjev dobili nekaj stročkov slonjega česna, če je res bil nisem siguren, bil pa je zelo velik, okus zelo blag skoraj nikakšen, posadil sem dva stroka, ki sta izginila, razočaranje.
voda

orhy ... ti tudi...(manjkajo aplikacije). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori