Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL RIBNČAN (URBAN) nizek

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

brbr hvala za angažma okoli fižola ribnčana. Mi nekako ni šlo v račun, da bi bil "nepisan" resnično ribnčan.
Pred leti sem v Hrovači kupil pravega (pisanega), vendar je bil tako slabe rasti in obroda, da sem ga opustil.

Rozastega pa tu doli nekateri kar veliko sadijo in iz pripovedovanj mi deluje kot že dalj časa prisotna sorta. Je zgodnejši, ne spomnim pa se imena.
Bom povprašal in morebiti kaj pripomore k poimenovanju.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ja, Juglans, če sem že zameštrala, moram tudi razvozlati, a ne. Daj, prosim, povprašaj, če ima kakšno ime... Do takrat ga bom pri sebi vodila pod delovnim imenom Urban (saj veste - Ribnčan Urban Laughing )_________________naredimo svet lepši
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Brbr hvala za angažma Smile Semena pa lahko dobiš, ja, nekaj jih še imam. Le naslov mi napiši na ZS Wink

Predstavim ga lahko šele čez leto, ker zdaj niti nimam nobenih slik (nisem vedela, da jih bom rabila).
brbr

O.k. -ti pošljem ZS. Najlepša hvala v naprej. Seveda boš rabila slike od tegale fanta. Mislim, da si glede na častitljivo zgodovino zasluži, da ga malo bolje spoznamo..._________________naredimo svet lepši
kcvetka

Odgovor Napisal/-a kcvetka »

Pozdrav,
tudi jaz bi se priporočala za malce semen tega nizkega fižola če je mogoče.
Hvala in lepo bodite.
Špela

Jaz nizkega nimam...
brbr

kcvetka: dam jaz, samo pošlji naslov..._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Danes sem iz Kočevja dobila precej zrnja za seme, naj bi bil tapravi ribničan. Ena gospa ga goji že od pamtiveka in je tak, kot ga opisuje brbr Rolling Eyes . Imam pa samo zrnje, kakšni so cvetovi in stroki, bi jo morala povprašati. Zrnje je enobarvno, rdečkasto, brez kakšnih črtic. Jutri lahko napopam slikco._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Copatka, tole, kar sem jaz predstavila kot Ribnčan, ni pravi, čeprav so ga tudi meni "prodali" za Ribnčana. Je pa tale "kao Ribnčan" zelo hvaležen fižol - od fižolov posajenih na njivi je obrodil najbolje (kljub suši). Je zgodna sorta in tako uide poletnim tegobam. Drugio leto ga bom sadila še malo prej - v konec aprila, v upanju, da bo pridelek še boljši (zrnja je bilo sicer obilo, a je bilo bolj drobno)

Pravi Ribnčan ima pisana rdečerjava zrna z majhnimi temnimi črticami. Letos sem posadila nekaj semen, ki sem jin dobila od Špele. Pri meni je zrastel v visok fižol - segal je čez vrh prekle. Cvetel je šele jeseni (ne vem, ali je tak po naravi, ali pa ga je v to prisilila polenta suša in vročina). Cvetel je belo/rumeno. Rastline so še vedno na vrtu, stroki pa še niso dozoreli - še vedno so zeleni. Tako sem do danes pobrala samo dve zelooo slabi zrni Embarassed_________________naredimo svet lepši
Špela

Brbr to me pa res zelo čudi. Jaz sem letos že zelo zgodaj pobirala suhe stroke. Sicer ni bila taka letina fižola kot 2014, ampak sem vseeno zadovoljna.
Odgovori