Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zamrzovanje kakijev
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Zamrzovanje kakijev
(Prenos iz arhiva)
muha je napisal/a: |
Tule pišejo, da zrele kakije lahko tudi zamrznemo za nekaj časa. Sadež lahko tudi zamrznemo. Pred tem ga grobo zmešamo z mešalnikom ali pretlačimo, dodamo nekaj kapljic limone in z vsebino napolnimo vrečke ali plastične posode. Zamrznjen kaki je treba porabiti v šestih mesecih, torej nekako do poletja. |
sreco je napisal/a: |
Kakije mi že leta zmrzujemo. Popolnoma zrele tipote. Brez kakršnih koli dodatkov. Samo zmiksamo jih s paličnim mešalnikom do homogene mase. Hranimo jih v plastičnih posodah. Odtajamo jih na sobni temperaturi ali hladilniku. Če se odtajanim doda malo sladke smetane, so prava sladica. Zdržijo do jeseni, brez, da bi kvaliteta padla. |
Vsako leto zamrznem nekaj popolnoma zrelih kakijev Tipo. Odmrznjen na sobni temperaturi ohrani popoln okus. Najraje jih uporabim za kakijev smoothie: namoceni ovseni kosmici, zrel kaki, svez pomarancni sok. Lahko dodamo se kaj zelenega - npr. koprive ali kurja crevca (navadna zvezdica). Njami. Tako je dober._________________CARPE DIEM
cinija1 je napisal/a: |
Jaz sem pa dala 6 kakijev v zamrzovalnik, tako za probo, da vidim kako bo. Nekje se je že pisalo o tem, pa ne vem kje. Zjutraj sem enega vzela ven, malo pod vodo vročo in na hitro olupila in dala v kompot šalčko pa v shrambo, da se počasi odtali. Malo prej sem se spomnila inšla probat. Ja, meni je všeč. Ker mi lepo zorijo, jih bom še kar nekaj hranila še na tak način. Največ jih pojem sama, kupila sem pa 20 kg. 10 kg pa tistega za posušit. So že v kozarcih. lep pozdrav vsem cinija |
- lpmami
- Prispevkov: 8383
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Že več let kupujem po eno gajbo kakijev za takojšnjo porabo in eno za zorenje. Letos je pa pripeljal obe za takoj. In sem jih precej zamrznila. Poskusila bom narediti sladoled: odmrznjen kaki + stolčena smetana, v aparatu za sladoled. Je kdo že poskusil narediti kaj podobnega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje