Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
PIRINE ŠTRUČKE S SKUTO(Paradajzmanija)
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
PIRINE ŠTRUČKE S SKUTO(Paradajzmanija)
(Prenos iz arhiva)
SESTAVINE (za cca 15 kosov)
* 500 g pirine polnozrnate moke
* 500 g skute
* ščep soli
* pecilni prašek iz vinskega kamna (lahko tudi navaden)
* 1,5 dcL mleka ali vode
* 150 g mešanice semen za peko kruha (sončnice, lan,sezam...)
* 5 g kokosovega olja ali druge maščobe
V skledi zmešamo skuto in pirino moko. Dodamo poljubno mešanico semen za kruh v želeni količini (večja količina bo naredila štručke bolj hrustljave), nato solimo, primešamo pecilni prašek in tekočino. Maso dobro pregnetemo, jo takoj oblikujemo v obliko daljše štruce kruha in narežemo na poljubno velike kose (pirine štručke). Štručke nanesemo na prej namazan pekač (ali uporabimo papir za pečenje) in jih položimo v predhodno segreto pečico. Pečemo približno 25 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Hitro narejeno, okusno in zdravo._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
* 500 g pirine polnozrnate moke
* 500 g skute
* ščep soli
* pecilni prašek iz vinskega kamna (lahko tudi navaden)
* 1,5 dcL mleka ali vode
* 150 g mešanice semen za peko kruha (sončnice, lan,sezam...)
* 5 g kokosovega olja ali druge maščobe
V skledi zmešamo skuto in pirino moko. Dodamo poljubno mešanico semen za kruh v želeni količini (večja količina bo naredila štručke bolj hrustljave), nato solimo, primešamo pecilni prašek in tekočino. Maso dobro pregnetemo, jo takoj oblikujemo v obliko daljše štruce kruha in narežemo na poljubno velike kose (pirine štručke). Štručke nanesemo na prej namazan pekač (ali uporabimo papir za pečenje) in jih položimo v predhodno segreto pečico. Pečemo približno 25 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Hitro narejeno, okusno in zdravo._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
Sanjarka Ana že videti so dobre. Imam belo pirino moko iz mlina in mi prosim povej, če je ok tudi iz te moke. Po moje ja. Pa še to te naj vprašam, če nič ne kipuje, ko oblikuješ štručke? Daš takoj v pečico? Hvala za odgovor in lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
cinija1 je napisal/a: |
Sanjarka Ana že videti so dobre. Imam belo pirino moko iz mlina in mi prosim povej, če je ok tudi iz te moke. Po moje ja. Pa še to te naj vprašam, če nič ne kipuje, ko oblikuješ štručke? Daš takoj v pečico? Hvala za odgovor in lep pozdrav cinija |
Moka ni bistvena za te štručke. Vsaj mislim. Meni je pač pirina dobra. Velikokrat moke mešam. Takoj narežem, oblikujem in dam v pečico. Malček narastejo, pa ne dosti. Več bi pa morala povedati avtorica recepta. Jaz sem samo uporabila njen recept.