Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kje 96% jedilni alkohol?

Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Da ne bo kdo mislil, da sem uporabil denaturiran alkohol. Very Happy
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Peter je napisal/a:
Da ne bo kdo mislil, da sem uporabil denaturiran alkohol. Very Happy

Ubistvu je čisto možno da si uporabil denaturiran alkohol.. Ker italijani so ti možni dat mešanico denaturiranega (pa čeprav v manjhni količini) in normalnega, jedilnega alkohola, ki si ga ti iskal..
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

TheChemist je napisal/a:

Denaturiran etanol pa je etanol z dodatki, kateri spremenijo okus in tudi vonj. Aditivi ga naredijo odvratnega in se ga ne da pit, ter je tako neuporaben za uživanje, kar je seveda tudi poanta cele zadeve.

Izgleda, da ga uporabljajo tudi pri izdelavi krem, ker pri marsikateri med sestavinami piše: alkohol denut .
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

forest727 je napisal/a:

Ubistvu je čisto možno da si uporabil denaturiran alkohol.. Ker italijani so ti možni dat mešanico denaturiranega (pa čeprav v manjhni količini) in normalnega, jedilnega alkohola, ki si ga ti iskal..

Če si kdaj kupoval alkohol v Italiji, si verjetno videl denaturiran alkohol, ki je vedno rožnate barve. Če me spomin ne vara jevedno v plastični embalaži. Barvilo je namenoma dodano, da se ne zamenja v sami trgovini ali kasneje doma.
Jaz sem kupil etilni alkohol znamke Bungusto s 95% alkohola.
Žal sem iz steklenic odstranil etikete in ne morem dat original slike. Skoraj siguren sem, da je bila etiketa taka:

Težava je iz česa pridobivajo ta alkohol in kaj je v ostalih 5% razen vode. Vonj me je spominjal na vodko. Tisti močen priokus, ki ga imajo cenene vodke. Priokus, ki ostane tudi, če ceneno vodko mešamo s kakšno brezalkoholno pijačo.
Italijanski denaturiran alkohol pa tudi poznam, vsaj vonj. Moja nona ga je uporabljala za čiščenje šip. Vonj je tako specifičen, da ga ne pozabiš kar tako. In ta vonj sigurno ni bil niti v najmanjšem odtenku v kupljenem alkoholu.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Kakšna ironija, alkohol ima ime dober okus, ki je u bistvu zanič.. Very Happy

a si tega kupil: http://www.sprintdistillery.it/IT/Nostri_Prodotti/Alcool_Etilico_95/Buon_Gusto_alcool_etilico_puro_95_gradi
Odgovori