Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

NAVADNA JAGODIČNICA- Arbutus unedo

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

znova bom poskusila s potaknjenci. namreč ko sem na pomlad najmanj 7 vejic potaknila je ostala samo ena. izgleda pa tako: ob robu posode 2 večja zelena listka (verjetno stara-upam, da ni kaj drugega). žez celo sezono so ostala taka in nič drugega se ni zgodilo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

figula je napisal/a:

Res so počasni in miceni. Potaknjenci torej - to je dobro, sigurno bolje kot rastni hormoni.

Kaj je pa z njimi narobe, figula? saj rastline brez njih ne morejo, kot mi ne.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Ma daj, metuljc, točno veš kaj sem mislila Rolling Eyes
Načeloma ni nič "narobe", jih imam tudi jaz v predalu.
voda

moji dve jagodičnici, posajeni jeseni. ena ima cvetove. lpvoda

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

bravo, voda Smile
Vidim, da bom jaz tudi spomladi šla raje v nakup sadike Smile tiste iz semen bodo pa za rezervo (če bodo sploh kaj zrasle Rolling Eyes )
voda

ma veš da bodo. ampak kdaj, to je sedaj vprašanje. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Tudi mene je jagodičnica očarala. Še posebno, ko sem nad Strunjanskim flisom našel drevo, visoko vsaj 5 metrov. Če nebi našel na tleh plodov bi verjetno šel mimo, ker nizkih primerkov ni bilo. Sem probal vzgojiti z potaknjenci in tudi z semenom, pa ni bilo uspeha. Potem sem kupil sadiko v drevesnici (če koga zanima kje, lahko na zasebno sporočilo). Prilagam sliko moje lepotičke, ena v polnem cvetju, druga z plodovi. Višina dreveščka je nekje 120-13o cm.[img][/img]
[img][/img]
voda

franci, prekrasne so in ko rečeš, da so te očarale to popolnoma drži. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Brala sem študijo o spremljanju jagodičnice. Pri nas raste le 17 dreves na rtu Ronek (Strunjanski klif). Podmladka ni, se ne razmnožuje, tudi s semeni so bili poskusi neuspešni.
Prejšnjo sredo sem se podala raziskovat, pa sem iz štajerskega sonca prišla v dež in nizko oblačnost, tako da se morje skoraj ni videlo. Kljub svoji trmi sem odnehala, vse je bilo spolzko, mokra sem bila kot pura, ko sem se grabila za drevje, da ne bi zdrsnila predaleč (preko pečin). Vdala sem se v usodo in tako po dveh poskusih še vedno nisem videla jagodičnice in mirte, ki tudi raste tam, v živo. Ostaja izziv za prve sončne pomladne dni. Vseeno je bil lep izlet, zaključila sem ga z obiskom Cerkniškega jezera, tu je bilo jasno, a sonce se je že odpravljalo spat. Naporen, a čudovit dan, bo lažje prenašati zimske dni..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Če slučajno koga zanima kaj več o jagodičnici: jutranja kavica
http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_farkas_milan.pdf
Odgovori