Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Štanc krhki keksi

forest727
Prispevkov: 582
Pridružen: Sr Mar 26, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Sol je naravni ojačevalnik okusa..
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala. Naslednji rundi bom tudi jaz dodala ščepec soli. Saj poznate to, da se učimo do smrti, pa še be.... umremo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Sanjarka Ana
Prispevkov: 1193
Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Tudi jaz v skoraj vse mase za piškote dodajam sol. Ščepec. In moram reči, da so pridobili na okusu odkar počnem tako. Prej mi to nekako ni šlo v glavo: sladki piškoti -pa sol? Podobno se mi je dogodilo s kvašenim testom. Tam že več ko 10 let ne uporabljam sladkorja za "pomočnika". Recepta še nisem preizkusila, ga pa bom v kratkem. Miklavž mora nekaj speči Wink
metuljc
Prispevkov: 9410
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

ja, ščepec soli v testo in precej zapečeni morajo biti, ne bledoličniki. Tako je to pri nas.
Odgovori