Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gojenje gob na hlodih, štorih...

Odgovori
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Hvala za info_________________LP seba993Nazadnje urejal/a seba993 01 Dec 2015 13:38; skupaj popravljeno 1 krat
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Nisem verjel, ampak te svetleče gobe P.Stipticus se res svetijo v temi. Nekaj micelija je prerastlo, pa sem si dal na nočno omarico. Ko se oči zelo privadijo na temo, se res nekaj svetlika vmes.
Drugače pa vse prerašča kot noro. Čez vikend še enkrat precepim, potem bodo pa mozniki že za ponucat_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

Imem par uprašan.
Kako dougo moram karton kuhati?
Na koliko časa moram vlažiti karton?
Mora bit tist čist rjav karton ali je lahko pobarvan?
Lahko karton dam v stekleni kozarc z pokrovom na katerem sem zvrtal luknjo za filter-vato?_________________LP seba993
Kravzlj

Kravzlj je napisal/a:
Prosim preberi, ker je res vse napisano. hvala nxyz.
Drugače pa imaš tudi jutjube in gooogle. Išči grow oyster mushroom on cardboard.

Tukaj imaš pa še več vodičev kako to narediti!_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

Sem zdj polgledal ene 10 različnih strani pa na moja uprašanja ni odgovorov,_________________LP seba993
Kravzlj

Škoda. poglej še 10 strani, pa če ne najdeš poskusi.
Večkrat boš probal, več boš vedel =)
Pa uporabljal zdravo kmečko pamet.

Pa če delaš z ostrigarji ni takega problema, so kar invazivni. Nekoč sem naredil poskuse s kuhanim kartonom in samo namočenim kartonom. S tem da sem samo namočenega dal v omaro, nič posebej zaščitil luknje z vato. Pa je ta še najbolje delal. Zato ti ne morem reči, ker včasih še mene preseneti =)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

Sj drugega kot da poskusim mi ne ostane. Grem zdj v prihodnjih dneh iskat par kozarcez 2.5l k starih staršem ker jih mam tam nekaj na katere ne pašejo dobeni pokrovčki. Pol pa na eksperimentiranje._________________LP seba993
Kravzlj

Ne rabiš tako velikih kozarcev. jaz sem ponavadi naredil kar v tej škatli plastični. v kateri dobiš gobe. Pa vrečko čez.
Ker to pustiš kak dober teden, potem pa z pinceto daš narazen karton. vsaj jaz._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

A je tut nekaj manjših brez pokrovčkov. No saj bom videl kaj bom našel. Pa ku uzameš vzorc z gobe more bit vse sterilno? Kak je najboljš sterilizirat nož in pinceto?_________________LP seba993
Kravzlj

Kravzlj je napisal/a:
Kravzlj je napisal/a:
Prosim preberi, ker je res vse napisano. hvala nxyz.
Drugače pa imaš tudi jutjube in gooogle. Išči grow oyster mushroom on cardboard.

Tukaj imaš pa še več vodičev kako to narediti!
_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori