Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Clematis - srobot
-
ivipiči je napisal/a: |
Ojla. Da nebo vse tako žalostno kot tile dnevi zalivanja bom prilepil nekaj slikc. Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije Pa še ena povešava potonika, ker se je ravno nastavila, Toliko za poživitev dneva. Bom danes kar ostal na limanju slik. Lp. Ivan. |
Ta je pa res enkraten in čudovit srobot oz klimatis. Kako gre kaj s potaknjenci a se zakoreninijo. Jaz sem probal pa ni bilo uspeha, sicer pa ne vem kateri mesec je najboljši za ta opravila
Hvala!
Sem tudi po internetu pobrskala in ugotovila da je razmnoževanje s semeni, če ne drugega, zamudno (kalitev traja tudi do enega leta), potaknjence se dela v juniju, ni komplicirano, ni pa to ena tistih rastlin, ki bi ukoreninila sama od sebe.
Tako, da... semena, ki jih imam, bom kar raztrosila, pa kar bo bo (oz. ne bo).
Sem tudi po internetu pobrskala in ugotovila da je razmnoževanje s semeni, če ne drugega, zamudno (kalitev traja tudi do enega leta), potaknjence se dela v juniju, ni komplicirano, ni pa to ena tistih rastlin, ki bi ukoreninila sama od sebe.
Tako, da... semena, ki jih imam, bom kar raztrosila, pa kar bo bo (oz. ne bo).
Pozdravljeni,
Clematis je rastlina, ki pri meni nikakor ne uspeva. Vsako leto kupim vsaj dve rastlini....Dam v različno zemljo in na različna mesta (ob hiši, ob drvarnici.....) in ne uspeva....Letos sem posumila da kakšne žuželka ga uničujejo.....Nič nisem opazila.....Zalivam, zaščitim proti mrazu in burji....Pa vseeno mi ne rata....
Kakšen nasvet mogoče od vas, če sem kaj spregledala? Hvala_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
Clematis je rastlina, ki pri meni nikakor ne uspeva. Vsako leto kupim vsaj dve rastlini....Dam v različno zemljo in na različna mesta (ob hiši, ob drvarnici.....) in ne uspeva....Letos sem posumila da kakšne žuželka ga uničujejo.....Nič nisem opazila.....Zalivam, zaščitim proti mrazu in burji....Pa vseeno mi ne rata....
Kakšen nasvet mogoče od vas, če sem kaj spregledala? Hvala_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
Če opazuješ naravo, srobot (naš avtohtoni) vedno raste v vsaj delni senci, v humusni zemlji, ob drevju, kjer ima noge hladne in vsaj nekaj vlage. Domnevam, da tudi gojenim kultivarjem ustrezajo podobni pogoji. Menda pomaga, če mu ob koreninah zasadimo kaj gosto blazinasto rastočega, a če mu drugi pogoji ne ustrezajo, ne bo kaj dosti uspeha. Gledam okrog nas, praktično vsi, ki so jih nasadili, so se jim na koncu odpovedali.
Morda bi pri tebi uspevala katera od bolj trpežnih sort. Mislim, da sta med njimi Clematis alpina in Clematis montana.
Morda bi pri tebi uspevala katera od bolj trpežnih sort. Mislim, da sta med njimi Clematis alpina in Clematis montana.