Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Citrus

Odgovori
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

@rosca: Ne. Limonovec se bo že sam otrebil, škodovalo mu pa tudi ne bo.. Raje uživaj v omamnem vonju citrusovega cvetja. Smile

@oldi: veš mogoče kako sorto mandarine maš? najverjetneje neretvansko?

Koliko je stopinj v sobi kjer prezimuje?
Parangalus

Odgovor Napisal/-a Parangalus »

Poncirušček Smile

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
forest727

Paralangus, kako si ti delal z semenčki poncirusa, da so ti pognali?
Parangalus

Na ta mali kroznik (podstavek za kavo) sem dal dve blazinici vate, jih dobro namocil in na njih polozil semena. Cez sem poveznil prozorno jedilno folijo. Po dobrih treh tednih so se pokazali prvi kalcki. Posadil sem jih v svoj substrat kak centimeter globoko in pocakal se par dni da so pokukali ven. Zdaj pa cim vec sonca in toplote.
forest727

Aha, ok.. Nisi dajal nič v hladilnik stratisficirati.. Hvala.

Uredba: vbistvu je logično, citrusi so rastline toplih krajev in ne rabijo nizkih temepratur za skalitje.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Parangalus, ali boš moral tole tvoje "bitjece" kasneje cepit in, če - kdaj to nameravaš ! pozdrav_________________
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Za poncirus je zapisano, da ima rad 4 tedne mrzlega. Naj bi drevešček prenesel -20 stopinj.
Jaz sem semena dala v zemljo in ven v delno zaprt prostor. Menda bo tudi meni kaj takole ven pribezalo Smile molitev
Parangalus

orhy je napisal/a:
Parangalus, ali boš moral tole tvoje "bitjece" kasneje cepit in, če - kdaj to nameravaš ! pozdrav

Ja, to bo podlaga za limete in pomarance. Ce se premislim pa mogoce tudi mandarine in limone samo se mi zdi da jih imam ze dovolj. Upam da bodo do avgusta ze dovolj veliki. Smile
Parangalus

figula je napisal/a:
Za poncirus je zapisano, da ima rad 4 tedne mrzlega. Naj bi drevešček prenesel -20 stopinj.
Jaz sem semena dala v zemljo in ven v delno zaprt prostor. Menda bo tudi meni kaj takole ven pribezalo Smile molitev

Po moje bojo vzklili sele ko bodo imeli primerno temperaturo.

Sicer se pa klitje lahko pospesi tako, da seme malo olupis.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Parangalus, prav imaš. Presneto, se mi je tokrat že drugič zgodilo, da sem vsa semena na isti način tretirala in vse naenkrat v zemljo dala Twisted Evil .
Eh, moja pamet, kam si šla in kje si Laughing Laughing

Sem še mislila, da bi jih nekaj olupila, pa je ušlo iz moje lobanje Crying or Very sad .
Nič, kar na toplo bom lonček prinesla in jih malo po podplatih žgečkala, da bodo ven poskakali Laughing Laughing (hecam se)
Odgovori