Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaktusi - fotografije

braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Kaktusi Aylostera so zelo zanimivi in lepi na pogled. Imajo cvetove živih barv, velikosti 2 do 3 cm v premeru (malo podobni cvetovom Parodije) in bogato cvetijo. Na fotkah je kaktus Aylostera muscula v razcvetu. S temi kaktusi si lahko privoščiš razne lončnične dekoracije

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tile oranžni lepotci so me pa čisto očarali. Ne vem, če ne bom naslednje leto krožila po S. in iskala vso to lepoto kaktusov, narcis, slezov........ Embarassed
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

metuljc je napisal/a:
Tile oranžni lepotci so me pa čisto očarali. Ne vem, če ne bom naslednje leto krožila po S. in iskala vso to lepoto kaktusov, narcis, slezov........ Embarassed

... a veš, da mene tudi obhajajo podobna občutja, se moram prav brzdati.

braneb; imaš krasne rastline, sploh pa jih slikaš tako, da so kar 3D.
braneb

Posebno mesto v moji zbirki imajo kaktusi iz skupine Gymnocalycium s svojimi cvetovi kot, da bi bili iz posebne plemenite keramike in se svetijo ko jih obsije sonce. In še ena zanimivost teh kaktusov je, da zacvetijo ko so še čisto majhni "ježki" in velikokrat je cvet nato večji od samega kaktusa.

greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Ja, moj Gymnocalycium anisitsii je tudi zelo lep. Cvetove poganja celo poletje in so res lepi, veliki, svileno beli. Če bi kdo želel, lahko dobi kakšnega spomladi, ker imam podmladek.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Super, sem našel ime mojemu velikanu. (Gymnocalycium saglionis)
Edino to je, da ta, ki ga imam ni zacvetel zgodaj, ampak je potreboval kar nekaj let.
braneb

Kaktusi iz skupine mammilarij res niso nek velik presežek zaradi svojih cvetov in so bolj zanimivi po svojih oblikah in raznobarvnih bodicah. Ker pa jih je zelo veliko vrst po oblikah in barvah cvetov pa so zanimivi za zbiratelje.
Na fotkah je Mammilaria spinosissima, ki ima svojo posebno stebrasto obliko, na vrhu pa ga krasijo cvetovi.

Hrast1

Odgovor Napisal/-a Hrast1 »

Pri Gymnotih mi je najbolj zanimiv cvet od G. millaresii, predvsem zaradi oranžne barve:Nazadnje urejal/a Hrast1 14 Jan 2019 23:03; skupaj popravljeno 1 krat
braneb

Škofova kapa ali znanstveno Astrophytum myriastigma je kaktus, ki si ga želi skoraj vsak zbiratelj, predvsem zaradi posebne oblike in počasne rasti.
Moj se je takole razcvel.

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Mene bolj navdušijo ta veliki cvetovi - kakšna lepota in nežnost! Slikate pa tako, da so mi še bodice lepe, čeprav nisem nikakršen ljubitelj kaktusov._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori