Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kuštra

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

O, Poezija, nanje niti za hip ne pozabim Wink . Ena takšna, z barvo Edith Holden, bi prav pasala, lepo bi popestrila četico.

Še do pred kratkim sem take izdelke z lahkim srcem označila za kič. Zdaj pa ... OK, še vedno, ampak malo manj v nebo vpijoč. So leta kriva, nevem ?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Melona bi se strinjala, da to pride tudi z leti, saj z leti vse bolj cenimo delo rok, svojih rok, pa tudi drugih.
Vsak, ki zna kaj naredit, je lahko samo ponosen sam nase.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Oj, tole nikakor ni kič, že od nekdaj tudi sama rada kvačkam in pletem...mislim, da je premalo cenjeno. Saj tudi delo v vrtu malo nazaj ni bilo tako cenjenom. Se mi pa zdi, da se zadnje čase to spreminja.
Take vrtnice so zelo uporabne na kakšni kvačkani kapi ...
Uporabniški avatar
Melona

Uh, Novalis, še malo me kuri, pa pokažem še kaj Wink ! Uporabno kvačkanje in pletenje se tudi meni ne zdi kič, nekatere si izdelajo prave mojstrovine, tole z okraski pa.

Do pred mesecem na kvačkanje nisem niti pomislila. Nazadnje sem kvačko imela v rokah v OŠ, ko smo imeli nek krožek, kjer nam je osnovne kvačkarske zanke pokazala učiteljica. Zadnjič pa iščem po netu vzorec vrtnice, ker bi jo rada imela na prtu na terasi. Tako s križci. In najdem to kvačkano. Iz poskušanja, če še znam osnovne petlje, je nastalo nekaj kapi podobnega. Moj pravi:''Če bi bilo Guccijevo, bi bilo moderno.'' Laughing No, tudi manekene ima Gucci boljše Laughing .

Zdaj se ubadam z idejo o zavesi z vrtnicami. Kdo ve, kaj me še obsede čez zimo, menda ja ne bo dolga Rolling Eyes .
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Sram me je priznat, da pojma nimam, kako to scopraš ti vrtnico. Pri kvačkanju sem pa res leva. Dolgo nazaj sem kaj kvačkala, ampak le brezrokavnik in pa šal. Vse da je ravno. Bolj sem štrikala in to iz potrebe, ne kot danes, ko kakšne zokne naredim za hobi ( in palčke bobi).
Bom prišla v šolo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona

Le pridi, bova obe sedli v prvo klop in skupaj gledali youtube Laughing .
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Oprosti Melona da vprašam: kaj predstavljata zgornji skulpturi?

heheh saj nisem ne zlobna in tudi volje ti ne jemljem - kako bi le, ko mene tudi ni sram priznati, da kvačkam - kadar nisem na vrtu Rolling Eyes

Vrtnička je lepa Smile še zelen listek rabi zraven ....
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Dobra si, da se lotiš česa takega! Sama nisem nikoli kvačkala, le spletla sem si že dolgo nazaj nekaj puloverjev. Je pa dobra ideja tole z vrtnicami. Tudi jaz bi imela cvet na kapi in šalu, a sem prelena, da bi si naredila. Wink
Čakam še na naslednje slike tvojih izdelkov - na zavesi, pa na prtu... Wink
Uporabniški avatar
Melona

Figula,

Melona je napisal/a:
... je nastalo nekaj kapi podobnega.

Plamenka, ko ravno prt omenjaš; ravno sem izvlekla enega, bolj za prihajajoče praznike primernega. Ni še niti zlikan. Naredila sem ga pred približno petnajstimi leti. Ni stalno v uporabi, morda mi je prav zato vsakič, ko ga potegnem na plano, prav tako všeč, kot mi je bil še med izdelovanjem.

Ja, zavesa mi pa nikakor ne da miru. Ampak ideje za izdelavo pa tudi nobene ne dobim.
Odgovori