Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
štanc krhki keksi z mastjo
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
No keksi so odležali čez noč. Vem, da so šele po par dneh pravega okusa, pa vendarle naj povem, da so najbolj okusni medvedki, oni z več marmelade in pa linški. Bolj krhki so in jaz jih malo bolj zapekla. Na ventilaciji sem jih pekla pri 150 stopinj, 18 minut.
Bom pa še poročala kako bo čez nekaj dni.
Lepe pozdrave
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Bom pa še poročala kako bo čez nekaj dni.
Lepe pozdrave
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
SA, pred tolikimi leti se je vse ročno delalo. mašina za mljevenje mesa z nastavki za piškote, modelčki in pridni roki so pri peki bile zlata vredni. dišalo je že na stopnišču in si po vonju ugibal kaj bo slastnega. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
Sem jih tudi jaz naredila. Tule so še nedodelani in ne tako estetsko lepi kot od cinije1 (ps. a mava isti modelček za onega pajacka?). Zelo dobri. Hvala voda za recept.
In ker mi je 250 g masti še ostalo, sem malo raziskovala in potem naredila še tako maso:
250 g masti
125 g sladkorja
510 g moke
2 rumenjaka
naribana lupina ene pomaranče
60 ml pomarančnega soka
1 žlička cimeta
1/2 žličke pecilnega praška
Okus zelo prijeten meni, saj se lepo čuti aroma pomaranče in cimeta, ki sta pač meni ljuba dodatka.Nazadnje urejal/a Sanjarka Ana 10 Dec 2015 13:02; skupaj popravljeno 1 krat
In ker mi je 250 g masti še ostalo, sem malo raziskovala in potem naredila še tako maso:
250 g masti
125 g sladkorja
510 g moke
2 rumenjaka
naribana lupina ene pomaranče
60 ml pomarančnega soka
1 žlička cimeta
1/2 žličke pecilnega praška
Okus zelo prijeten meni, saj se lepo čuti aroma pomaranče in cimeta, ki sta pač meni ljuba dodatka.Nazadnje urejal/a Sanjarka Ana 10 Dec 2015 13:02; skupaj popravljeno 1 krat
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
Sanjarka Ana moji cukri so mehki, tako se je lepilo, ko sem rezala. Vsakega sem dala posebej in jih preložila na pleh. Zanima me, če se bodo še strdili. Hladni so že. V kolikor se ne bodo strdili, bi jih povaljala v kristal sladkor. Bo v redu, kaj misliš? Hvala za odgovor
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...