Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

Odgovori
Vorlon1998

Odgovor Napisal/-a Vorlon1998 »

Pozdravljeni vsi, me veseli, da je tukaj na forumu polno ljudi, ki se ukvarjajo s čiliji. Jaz sem letos imel samo enega Habanero red, ki sem ga dal na prezimovanje v klet. Po prebiranju foruma pa sem se odločil zbirko čilijev malo povečat, zaenkrat sem nabavil semena:
Habanero Orange,
Fatalii Yellow,
Jalapeno XXL,
Carolina Reaper,
Habanero Mustard,
Trinidad moruga scorpion,
Habanero P. White
Pa še dva nepekoča (baje):
Vicentes Sweet Habanero
Sweet Chocolate

Če pa mi lahko kdo odstopi kako seme habanero chocolate bi bil zelo vesel . Embarassed

Komaj čakam da gredo v zemljo!!!!!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Vicentes Sweet Habanero je res nepekoč, sem ga imela letos. Ene par originalnih semen Habanero Chocolate še imam viška. Piši mi na ZS.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Srečanje Čililjubcev-menjava semen

19. decemberat 14:00 - 19:00

Lepa Žoga
Celovška 43, 1000 Ljubljana, Slovenia

Srečanje vseh čililjubcev, čiliheadov in obsedencev s pekočim.
Glavni namen srečanja je izmenjava semen za naslednjo sezono in spoznavanje, ter prijetno druženje.
Prinesite s seboj viške svojih semen, lahko kake vaše omakce, zmazke...kar koli...bomo skupno degustirali.
V Lepi Žogi so znani po norih hotdogih in burgerjih, pa bomo tako lahko zlivali naše omakce po njih. Drugače pa spili pivo ali dve, čaj, kavo...karkoli...prijetno pokramljali in razdelili in menjali en kup semen čilijev.
Lepa Žoga je tik ob Hali Tivoli in ob sobotah popoldan je parkiranje na parkirišcu Hale Tivoli brezplačno.
Upam, da se udeležimo v čimvečjem številu in se če drugega ne spoznamo tudi v živo.
Hvala gostitelju Lepa Žoga za gostoljubje._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

3 mesece star Billy Goat. Ni kaj, manjka mi kakšna lučka, svetlobe čez dan je zelo malo.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Trocki, pohvalno! V kakšni zemlji pa je?
Trocki

Asef za pikiranje. Gnojil nisem še nič. Ga imam pa na hladnem, da se mi ne pretegne.
Me prav zanima koliko prej bom obiral plodove na tem proti tistim, ki jih bom dal kalit sredi februarja.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

No, sprašujem zato, ker sem do sedaj za rast čilijev uporabljal ravno Asef za pikiranje in ugotovil, da je zemlja popolnoma neprimerna za obdobje rasti (v času kaljenja pa je odlična!), saj so bili grmi zelo zelo majhni. Druga zgodba pa je bila s primerki v vrtni zemlji...

Namen mojega vprašanja se torej nanaša na informacijo kaj drugi prakticirate oziroma kaj priporočate.
Trocki

Odločil sem se, da bom imel letos še enega črnega/rjavega habanera.
Pa gledam na semillas pa mi nič ni jasno.
Na izbiro so: Black Habanero, Chocolate Habanero Long, Habanero Brown, Habanero Ebony Giant, Jamaican Hot Chocolate.
Ima kdo kakšne izkušnje z gojenjem katerega od naštetih?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Trocki, pozabil si še najokusnejšega od njih - Black Stinger. Za nekatere, ki jih omenjaš, smo odprli svoje teme in tam že nekaj napisali o njih. Škoda tudi, da nisi prišel na razstavo čilijev, ki smo jo imeli v okviru Gartlcmanije. Tam bi lahko poskusil kakega od njih, primerjal...

Vabljeni tudi drugi, da predstavite čilije, ki jih še ne poznamo, ker si tako pomagamo pri odločitvi, kaj bomo sejali.
Trocki

Hvala za info Plamenka. Bom posegel kar po Black Stingerju zaenkrat. Smile
Škoda ker semillas nima Chocolate Habanera. Na Gartlcmanijo sem bil povabljen, vendar zaradi službenih obveznosti (delavni vikendi) nisem utegnil.

Drugače pa iščem, če bi imel kdo za prodat ali menjat semena Chocolate Bhutlah mogoče?
Odgovori