Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zanimive akcijske ponudbe

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Mercator...

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

kdo ve, kaj od tega se da uspesno skaliti in tudi vzgojiti?

razen recimo avokado, liči, kumkvat
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Guanabana tudi Smile lepo raste in je prav primerna za notranjo rastlino. Liste ima samo ob straneh, vsi gledajo "naprej" in jo komot postaviš ob steno Wink
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Figula, a si guanabano že probala? mene mika,da bi šla kaj kupit, samo mi je trgovina malo od rok in bi rada prej vsaj kako izkušnjo glede okusa.

PS:
Duriana zagotovo ne bi v usta dala, kogar poznam,da ga je probal na potovanjih, so vsi skoraj bruhali od odvratne kombinacije okusov Rolling Eyes_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
figula

Ivčk, nisem probala, semena sem dobila. Zato se sedaj toliko bolj veselim.

Je pa tisti, ki je sadeže pojedel, da je prišel do semen Wink povedal, da so sadeži odličnega okusa. Res je tudi, da jih je jedel tam, kjer rastejo. Kaj se z njimi zgodi, ko pridejo do nas, koliko odličnega okusa ostane - bom jaz izvedela danes popoldne Cool
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Če je to tisti sadež, ki sem ga jaz jedla...
Sodelavkin mož je delal v Pakistanu in jih je od tam prinesla. Opozorila je, da sadež smrdi "ko drek", okus je pa božanski. Tako opozorjeni smo ga poskusili - čisto premalo jih je prinesla Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 11 Dec 2015 23:43; skupaj popravljeno 1 krat
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Ivčk je napisal/a:
Figula, a si guanabano že probala? mene mika,da bi šla kaj kupit, samo mi je trgovina malo od rok in bi rada prej vsaj kako izkušnjo glede okusa.

PS:
Duriana zagotovo ne bi v usta dala, kogar poznam,da ga je probal na potovanjih, so vsi skoraj bruhali od odvratne kombinacije okusov Rolling Eyes
Guanabana je bla 40e kos, durian pa 60._________________Iščem zanimive sadne vrste...
figula

Ja, ko sem prišla do trgovine, ni bilo več ne enega ne drugega Mad pa tudi še kaj tretjega ne Crying or Very sad je rekla trgovka, da je v 15 min po odprtju vse šlo Shocked Shocked

Slovenci imamo očitno radi eksotično sadje, samo nihče nam ga noče dostavit ....... Rolling Eyes
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Oh, to pa so cene, tako močne želje pa res nimam probat kaj na novo...

Sem pa kupila 2 cherimoje in 1 salak.

Cherimoja mi je bila izredno všeč, kremasto belo meso z trdimi črnimi semeni velikosti fižolčka, okus delikaten, zelo prijeten, eksotičen in iskreno neprimerljiv s čim znanim. Luštno, pa še precej poceni, 3,99€ kila. Bom še kupovala, če kdaj naletiom nanjo. Je pa treba že kar mehke plodove kupit, da so dobri.

Salak (kačji sadež) pa je cena že kar navita, 16,99€ na kilo. Kupila samo enega velikosti fige iz firbca. Tenka luskasta lupina gre zlahka stran, ko jo zarežeš, notri trije režnji, vsak ima svoje ogromno temno rjavo seme ovito v belo tanko meso. Brez vonja, okus pa vsaj meni zelo podoben sploh navadnemu jabolku. Res nič posebnega, možu je bil pa izredno všeč. Tekstura hrustljavo gumijasta in zanimiva. Ne bi več kupovala, tudi če bi bilo poceni...

Liči je pa tudi njami, samo njega sem pa že vajena kupovati, čeprav so imeli v Merkatorju zelo zelo navito ceno, ponavadi ga kupujem za 8€ na kilo, tukaj je bl pa kar dvakrat več, zato sem jih vzela samo nekaj, ker so že imeli 40% popust na eksotično sadje...

Je bilo pa res že vse pobrano..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ivčk je napisal/a:
.

Liči .... čeprav so imeli v Merkatorju zelo zelo navito ceno, ponavadi ga kupujem za 8€ na kilo, tukaj je bl pa kar dvakrat več, zato sem jih vzela samo nekaj, ker so že imeli 40% popust na eksotično sadje...

Je bilo pa res že vse pobrano...

He, he, tudi to je način, kako privabiti kupce Wink . Pri marsikateri stvari, od tehnike do živil, sva z možem ugotovila, da se da isto stvar drugje brez popusta dobiti ceneje.

Daniel R je napisal/a:
Guanabana je bla 40e kos, durian pa 60.

A prav razumem, toliko evrov za en kos Surprised ??? Kdor ima toliko denarja, da lahko plača tako ceno, ga je treba oskubiti Exclamation
Odgovori