Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ptičje krmilnice
Pri nas je krmilnica najbolje obiskana kadar so v njej sončnice, sem kupila tudi neko mešano hrano za ptice ampak jim ni v interesu Zbirčneži mali.
Med pticami se najdejo: liščki, zelenci, ščinkavci, sinice, plavčki, sivo črna sinička, bela pastirička, taščica, pogorelček, parček kosov. Presenetljivo so redki vrabci letos. Včasih je ptic mrgolelo v krmilnicah zdaj pa je bolj bogo ampak vseeno letos boljše v primerjavi z zadnjimi parimi leti.
Med pticami se najdejo: liščki, zelenci, ščinkavci, sinice, plavčki, sivo črna sinička, bela pastirička, taščica, pogorelček, parček kosov. Presenetljivo so redki vrabci letos. Včasih je ptic mrgolelo v krmilnicah zdaj pa je bolj bogo ampak vseeno letos boljše v primerjavi z zadnjimi parimi leti.
ptičnico so začeli obiskovati ptiči, po velikosti enaki, a bolj suhi od sinic (če bi rekli sinici da je debela, bi bili ti ptiči suhi), večinoma beli, le proti repu črni, in ta beli del se mi zdi kot nekakšen skuštran kožuh, kot da bi se pozabili počesati in pogladiti. Mogoče so za spoznanje manj plašni od sinic. Nekdo prej je omenil belo pastirico. Pogledal sem slike in bi skoraj ustrezalo, le da so bele pastirice na sliki črne tudi po vrhu glave in pod vratom, tiste na ptičnici pa so večinoma umazano bele barve, le rep je črn. Slikati mi jih še ni uspelo ker je ptičnica na jugu in mi sonce sije v fotoaparat.____________________
Kaj takega? Dolgorepka
metuljc je napisal/a: |
Ja, pri nas občasno pridejo, smo pa 100 m od gozda. |
.... jest pa tik ob gozdu.
Ampak mislim, da pri vsem igrajo vlogo tudi naravni resursi, ki jih dotična vrsta izkorišča za preživetje. Verjetno imajo za čas zime v gozdu dovolj hrane za preživetje in tako ne iščejo dodatkov okoli naše hiše.
Recimo, k naši krmilnici tudi ni nikoli liščkov, pa jih v širši okolici opažam.