Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lepa bera, Bicikel!

Bicikel je napisal/a:
In KONČNO so dozoreli tudi Queen Laurie. Zunaj jim do konca oktobra v mojem okolju to ni niti slučajno uspelo, pa so imeli enake pogoje kot ostali in nazadnje so bili še pod tunelom. Ne vem, če jih bom še imel....

Hja, stvar lahko pogledaš tudi z druge strani; sedajle so sveži čiliji sigurno več vredni kot v sezoni Wink . Res pa trpi količina, normalno bi bilo tole recimo že tretje obiranje .... Rolling Eyes

Sam sem že sklenil, da v letu '16 ponovno sejem Queen Laurie, tokrat jih bom gojil v loncu.

Za inat Cool Laughing

LP_________________mfranc
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Moji čiliji so zaenkrat še iz 2015 Razz
Vojna z ušmi še ni dokončno dobljena, toda piretrin in redčenje džungle je tehtnico prevesilo močno na mojo stran. Sedaj je dovolj le mehansko odstranjevanje preostale nadloge. Vojak
Presentljivo dobro gre tabascu, ki pridno nastavlja nove plodove.
choco_chili

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

Še vedno v letu 2015. Chocolate habanero mi je odvrgel skoraj vse stare liste in naredil polno novih.
Plodove imam še vedno gor, čeprav jih sproti pobiram, poleg tega pa veje rastejo že naprej. Na fotki so vidni novi svetlo zeleni listi in pa plodovi.
Letos imam dve "jelki", umetno s svetlečimi bunkami in "tapravo" z rjavimi čokoladkami

Poleg zgornjih vej je tudi pri korenini naredil novo, ki kar hitro napreduje.

Je pa tole mesto na okenski polici v dnevni idealno, saj mi tudi Numex twilight že na novo cveti, ki ga imam namesto božične zvezde.

Beni highland, ki sem ga pa porezal in mu pustil 3 večje liste, pa je že začel delati nove vejice z listi in celo že nastavljati nove cvetove.

Zunaj na terasi pa še vedno sadistično mučim enega večjega chocolate habanera s plodovi, da vidim, do kdaj bo izdržal v teh hladnih časih.

Kmalu se vam pridružim temi čili 2016 ;)
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Čoko, pohvale vredno, prav res! Očitno tvojemu čiliju pogoji res ustrezajo, sicer ne bi imel toliko uspeha. Tole je okoli 3 leta stara rastlina a ne?

No, jest sem enega red Habanera dal prezimovat kar v dnevno sobo, kjer svetlobe ni ravno v izobilju. In včeraj veselo sprehajam sesalec naokoli in opazim da hudiček veselo cveti! Poleg njega pa se en miniaturen indian čili ravno tako napenja in veselo barva svoj edini plodek :-)
Zelenc

Morda le eno brzinsko vprašanje, vezano na papriko: danes sem iz zrelih paprik shranil nekaj semen z namenom, da z njimi skušam pridelati nekaj zase. Pa me zanima - je potrebno semena popolnoma posušiti pred kaljenjem, oziroma ali lahko semena tudi frišna potunkam v zemljo?

Hvala.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Za shranjevanje morajo biti čisto posušena, za sejanje so pa lahko tudi čisto sveža, še prej bodo kalila..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Zelenc

A, tako je to. Hvala.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Spiridon je napisal/a:
Tiana je napisal/a:
Je kdo že poiskusil tole za ogrevanje rastlinjaka kadar je napovedana hladnejša noč:

https://www.youtube.com/watch?v=uHXaO1VF5pA

Včeraj sem se lotil izdelave tega "cvetličnega grelca"

Tako, igrača je izdelana in čaka na testiranje, ko bodo podani ustrezni pogoji za to. Cool

LP

A se obnese?_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri meni se ni, pa naj sem spodaj kurila čajne svečke, ali male nagrobne sveče.
Grela naj bi prezimovališče na podstrehi (plastinjak 2 x 2 x 1,80 m). Slabše je bilo, kot s 7-dnevno običajno nagrobno svečo - postavljeno v velik kovinski lonec (v izogib nevarnosti požara).
Odgovori