Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aquilegia - orlica

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Tudi meni so najbolj pri srcu divjerastoči "šolneki" Laughing._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Takile a ne

tudi pri meni rastejo te divje rastoče, čeprav sem začela z gojenimi. Smile
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Z leti se gojene kar izgubijo, a ne? Vsaj pri meni. Najprej takšne, kot jo ima sanchy. Pred leti sem se trudila, da bi jih imela. Eno sem kupila, pa je naslednje leto ni bilo več, iz semen mi pa tudi ni za dolgo uspelo.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Ja, Aye-Aye. Prinesla sem jih iz narave, zdaj se že leta same zasejejo (še preveč). Vzdržljive tudi v vazi._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

A ima kdo kaj viška semen?
Kakršnekoli...
Zadnjič sem videla eno oddajo in so me navdušile. Sem takoj odbrzela v par vrtnarij pa jih niso imeli (največji slo proizvajalec jih ima v katalogu, tako da ni vrag, da jih bom lahko kupila).
Skratka, če jih kdo ima, bi bila vesela, drugače jih bom kupila.
Baje, da so zelo trpežne, da se rade skrižajo (delaš nove kultivarje) in se tudi zasejejo same. Tako so rekli v oddaji. Very Happy
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Kate, pri meni jih dobiš.... modre in bele in modrobele skrižane. Samo spomni me pred kakšnim srečanjem prosim.
(mislim da imam eno poslikano nekje med predstavitvijo mojega vrta, preveri)
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Orlice znajo biti tudi invazivne, jaz jih vsako leto dosti pokosim.
kate

Aha, hvala...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

So že v polnem cvetju.

kate

Kar naj bodo invazivne, so tako lepe, da me nič ne moti.
Moje so prav takih barv kot Melonine, nekaj pa je travniških, ki sem jih nabrala v gozdu in nato posejala. Moje ne rastejo tako lepo v kupčkih, ampak so raztrosene povsod.
Sem jih ravno danes slikala. Samo še nek server moram najt, da jih lahko delim...
Odgovori