Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Potaknjenci

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

muha je napisal/a:
Bravo mfranc!!! Pri tebi bi se še kamen ukoreninil Wink Laughing Laughing Laughing ..

Neverjeten si, Mfranc! Bi rekla, da imaš zlate roke, no, koreninske bo bolj prav Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Uff, saj nisem delal nič takega, kar se ne bi že delalo Cool .

Res pa sem se koristno igračkal, da bom ob priliki bolj uspešen Rolling Eyes .

LP_________________mfranc
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Uporabno
http://www.ourfigs.com/forum/figs-home/56129-bagging-propagation_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Danes me je najstarejša hčerka vprašala, če bi se prijel potaknjenec smreke ali jelke... A je že kdo probal?
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

mislim, da se igličaste rastline ne more na način potikanja razmnoževati. razmnožujejo se s semeni. ene kot je cipresa se same zasejejo na pogoriščih, semena drugih morajo iti skozi ptičja usta in na drugo stran ven. npr pinijo pa zelo uspešno vzgojiš iz semena sam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

S hormoni tretirane morda gredo, bi rekla, nisem pa prepričana.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Bolj medlo se spominjam, da sem pred par leti v Selški dolini videla pri nekom, ki je bil čebelar in vrtnar, da je imel ukoreninjene potaknjence iglavcev. Od nejevere sem ga vprašala, če prav vidim, pa mi je pritrdil. A se ne spomnim, katerih. Seveda ga tudi nisem spraševala po tretiranju._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Stric Google kar nekaj najde.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Klasični iglavci-bor,smreka,....bi se verjetno lahko razmnoževala s tkivno kulturo!?? Confused_________________Narava vse povrne!
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Vidim da bo treba probat... bo zanimivo spomladi.
Odgovori