Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

"mesh tree guard" ali ovratniki za senčenje

crtj-admin
Site Admin

"mesh tree guard" ali ovratniki za senčenje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TheChemist

Odgovor Napisal/-a TheChemist »

Zasledil sem, da za zaščito nekaterih rastlin pred močnim soncem uporabljajo nekakšne ovratnike iz mrežastega materiala, ki naredi recimo 50% senco. Te ovratnike poveznejo po dolgem kot tulec čez rastlino. Njihova funkcija je, da rastlino ščitijo pred prehudim soncem.
Ima kdo kakšno informacijo, kje bi se kaj podobnega dalo dobiti, oz. kako bi takšen "ovratnik" naredil sam.
V tujini temu pravijo: mesh tree guard.
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

cem precej preprican, da so to prodajali v kaliji, bolj kot zascito debla proti zajcem in srnam, kot pa zascito pred zimskim soncem.

zgleda priblizno takole, majo pa različne dolžine in premere

jaz sem kupoval tam nekje 5-6 kosov za manj kot 4 eure
TheChemist

Odgovor Napisal/-a TheChemist »

Ja, nekaj takšnega bi moralo biti. Morda z malo gostejšo mrežo, da varuje pred vročim poletnim soncem. Vsekakor vredno poizkusit.
Odgovori