Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lilium - lilija

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Lilium - lilija

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS

opis prispeval robert: Lilije so med najbolj milimi poleti cvetočimi rastlinami.Izbiramo lahko med več kot 80 vrstami in tisočimi njihovih hibridov.Imajo vitka,tanka stebla ki nosijo nenavadno pestre cvevove osupljivih barv in eksotičnega videza. Delijo sese na devet različnih oddelkov.Poznamo aziatske,botanične,orientalske,tigraste,trobentaste,turške,čopaste,afriške in ot križance.Razmnožujemo jih z zalistnimi in talnimi čebulicami,z delitvijo,luskami ali semeni,kar pa je dolgotrajen proces saj navadno traja okrog 5 let da lilija cveti.

Azijske lilije

Drevesaste lilije

Hibridi OT lilije

Martagon in ostale lilije

Orientalske lilije

Tigraste lilije

Trobentaste lilije

Hibridi LA-Lilije
Nazadnje urejal/a muha 27 Jul 2015 13:00; skupaj popravljeno 8 krat
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Ostajajo v teh koritih čez zimo zunaj?
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

lpvoda
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Magnolija ta tvoj klik na črno polje je izredno simpatičen in ustvarjalen. ne morem se domisliti kako se reče tem belim ljiljam, zelo so lepe. nekoč sem jih imela a ne vem kam so šle. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

To so Lojzove lilije, stara kmečka sorta, ki je bila včasih na vsakem vrtu, manjkati ni smela pri obhajilu. Se pa vsaj pri meni praktično sploh ne razrašča, sicer lepo cveti , je pa klub presajanju število cvetov vedno enako._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Odgovori