Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2016
Plamenka, ali iščeš tole: http://forum.gartlc.si/gartlc-post-63630.html&highlight=kuverto+znamko#63630 _________________
Hvala, punci! Bom skopirala še letošnjo debato tja in kdor želi, naj tam nadaljuje tematiko glede menjav.
Tu pa nadaljujemo s čiliji.
Še vedno nimam seznama za letos. Kar se tiče jalapenov, sem mislila, da bom letos imela samo navadnega, saj mi Jalapeno Purple in Jalapeno Orange nista bila preveč všeč. Ampak zadnjič, ko smo jedli sirov fondue, mi je omakca iz Jalapeno Purple tako pasala zraven! Tako da bom tega imela spet letos. Še omako iz Jalapeno Orange moram ponovno poskusiti...In seznam bo spet daljši.
Tu pa nadaljujemo s čiliji.
Še vedno nimam seznama za letos. Kar se tiče jalapenov, sem mislila, da bom letos imela samo navadnega, saj mi Jalapeno Purple in Jalapeno Orange nista bila preveč všeč. Ampak zadnjič, ko smo jedli sirov fondue, mi je omakca iz Jalapeno Purple tako pasala zraven! Tako da bom tega imela spet letos. Še omako iz Jalapeno Orange moram ponovno poskusiti...In seznam bo spet daljši.
Letos bom začel 11 januarja z sejanjem. Dan po prazni luni. Ponavadi sem začel na polno luno. Za Božič se mi je zdelo prezgodaj konec januarja pozno. ( za mene) Zakaj po prazni luni? Kolegica , ki se veliko ukvarja z astrologijo mi je tako svetovala. Bomo videli. Zakaj že januar? Hiša ni dobro izolirana prostor ima velika okna kjer toplota kar bežin ven. Peč ugasnemo ob 21h. Nimam niti ne bom imel nobenih dodatnih luči. Ko sem sejal v februarju so semena kar nekaj časa rabila, da so prišla ven in posledično so bile rastline majhne. V katero zemljo? Asef. Do sedaj me še ni razočarala upam, da me tudi letos nebo. Koliko vrst? Okoli 70 lani 127. Zvončki in še neki blagi so se mi zgubili Bog si ga vedi kam pa ni panike. Ja tudi najbolj blagi včasih dobro pašejo če jih imaš doma._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Jaz sem še v dvomih kdaj naj dam kalit. Lansko leto sem dal sredi februarja pa je vse lepo dozorelo.
Verjetno bom dal v začetku februarja prej pa ne, ker pač nimam pogojev za zgodnjo rast.
Pa tudi semena dam kalit na temperaturo 25°C tako da so odzunaj že v petih dneh.
Ne vem pa ali se naj orientiram po setvenem koledarju ali luni.
Seznam pa se je malo spremenil:
Black Bhutlah
Fatalii Gourmet Jigsaw
Carolina Reaper
Bhut Jolokia
Moruga Scorpion Red
Habanero Black Stinger
Habanero Chocolate
Habanero Red
Habanero Orange
Scotch Bonnet Safi/MOA
Large Red Rocoto
Serrano
Elephant
Pimiento de Padron
Bird's Eye
Pequante
Fresno
Naschzipfel
Verjetno bom dal v začetku februarja prej pa ne, ker pač nimam pogojev za zgodnjo rast.
Pa tudi semena dam kalit na temperaturo 25°C tako da so odzunaj že v petih dneh.
Ne vem pa ali se naj orientiram po setvenem koledarju ali luni.
Seznam pa se je malo spremenil:
Black Bhutlah
Fatalii Gourmet Jigsaw
Carolina Reaper
Bhut Jolokia
Moruga Scorpion Red
Habanero Black Stinger
Habanero Chocolate
Habanero Red
Habanero Orange
Scotch Bonnet Safi/MOA
Large Red Rocoto
Serrano
Elephant
Pimiento de Padron
Bird's Eye
Pequante
Fresno
Naschzipfel
-
- Prispevkov: 105
- Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am
Jaz sem se letos odločil samo za tiste, ki mi res sedejo, zato ostajam pri chocolate habaneru, bhut jolokia, bishops crown, beni highland, jamaican hot in mogoče še kakšen posebnež.
Pomoje letos ne bom imel novih sadik, saj upam, da mi prezimi večji del sadik, ki so trenutno na podstrešju, ampak bomo videli.
Sem pa starega chocolate habanera pred kratkim kar precej porezal, tako da je sedaj na cca 1,4 metra z samimi novimi listi.
Na njemu je še 12 plodov, ki pridejo ravno prav za malico ;)
Kot sem v temi Čili 2015 napisal, sem letos pustil en lonec chocolate habanera zunaj in se je obnesel do sobotnega snega ;)
Ker sem ga že dovolj mučil, sem pobral plodove in skuhal že 5 flašk nove letošnje omakce.
Pomoje letos ne bom imel novih sadik, saj upam, da mi prezimi večji del sadik, ki so trenutno na podstrešju, ampak bomo videli.
Sem pa starega chocolate habanera pred kratkim kar precej porezal, tako da je sedaj na cca 1,4 metra z samimi novimi listi.
Na njemu je še 12 plodov, ki pridejo ravno prav za malico ;)
Kot sem v temi Čili 2015 napisal, sem letos pustil en lonec chocolate habanera zunaj in se je obnesel do sobotnega snega ;)
Ker sem ga že dovolj mučil, sem pobral plodove in skuhal že 5 flašk nove letošnje omakce.