Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Se strinjam, lahko pa prihranijo pri temeraturah oni zgoraj, malo manj naj zakurijo, pa bomo vsi veseli.
Lani je bilo lušno, res. Edina težava je v tem, da bi nujno Rolling Eyes morala imeti skoraj vse paradižnike, pa tudi melancane, ki jih je bilo nekaj. Embarassed
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Lep podopustniški pozdravček vsem!! Čakalo me je kar pet strani neprebranih novih prispevkov, kaj ste se razpisaliiii Laughing

bobolino je napisal/a:
A letos bo kaka paradajzfešta?
Plamenka je napisal/a:
Upam! Ivčk pravi, da bo avgusta imela več časa, kot zdaj, tako da jaz kar malo računam, da bo nadaljevala s tradicijo. Mi pa moramo poskrbeti, da bo do takrat kaj dozorelo. Wink

SEVEDA BO!!! Cool
Verjetno letos nekoliko pozneje, nekje sredi avgusta, ker prej ne bo nič zrelega. Pa še datum moramo rezervirat za oboro. Bo treba kar začeti s pripravami...

Ko bo čas za to, bom odprla novo temo Wink

Čestitke vsem za prve dozorele plodove! Jaz sem sicer pojedla nekaj pesti plodov sort Gold Nugget in Anmore Dewdrop, zdaj me pa čaka dolgo čakanje na karkoli drugega. Komaj kje kak plodiček, večinoma vse šele cveti...

Letos je spet ogromno uši in spet se kažejo znaki virusov. A tokrat ne pulim nič, le prirežem skoraj do tal in lepo odženejo na novo. Tako vsaj praznih mest ne bo, rastline pa se lepo obrastejo, kot da ni bilo nič. Zaenkrat dobro funkcionira.

Se tipkamo spet v kratkem, moram vse poštimat in spakirat sinkota, ki nadaljuje morsko pot v ponedeljek Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ivčk, dober večer, lepo da si pohrustala že nekaj svojih paradajzkov. Saj bodo zrasli tudi ostali, letos pač vse kasni vsaj za dva tedna. Pri meni tudi. Najdebelejši paradižnik je tam nekje okrog debeline jajca, potem pa dol do cveta Wink . Ja, fešte se pa res že vsi veselimo. Marija_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pozdravljena, Ivčk! Upam, da si se lepo imela, fešte se pa že veselim. Wink
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Moji lepi paradajzki na njivi že fino delajo plodove. Mičkene zaenkrat, ampak jaz kar pasem oči. Very Happy
Moram jih malo razkazat, sem tako ponosna nanje Wink
Marmande

Red cherry

Od sosede (od Vode)

Pelato Siciliano

Roma

Zero

Volovsko srce

Na balkonu v loncih pa vsi šele cvetijo, plodov še ne nastavljajo, čeprav so bili posajeni na končno mesto 13 dni pred tistimi na njivi.
Zdaj vidim, Bobolino, da tisti na vrtu res dohitijo in tudi prehitijo tiste v loncih!

Edini na balkonu, ki je pred onimi na vrtu, je Kimberley, ki noče in noče zardeti Razz
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kimberly v loncu je pri meni edini, ki veselo dozoreva in smo jih pojedli že par. Jutri poberem še en plod Goldkrone, ostalo je še daleč. V rastlinjaku so nekatere sorte s plodovi končne velikosti, a se ne obarvajo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ej, Irenca - zelo lepe "otroke" imaš Very Happy , moji jim ne sežejo do kolen...._________________naredimo svet lepši
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Kajne, Brbr, da so Very Happy Hvala na pohvali Wink
Noro sem ponosna nanje, zato jih tudi razkazujem tule Laughing
Kaj pa tvojadva 'moja'? Se držita? Dobro rasteta?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tvoja/moja se dobro držita-zdaj sta celo začela rast v višino. O kakšnih cvetovih pa se bomo pogovarjali kdaj kasneje - upam._________________naredimo svet lepši
polarbear

Odgovor Napisal/-a polarbear »

Se mi je zdelo da je na starem forumu nekakšno mrtvilo... Cool
Tudi mi že čakamo na barve!
Malakhitowaya Shkatulka:

OSU Blue

Lemon Drop

Domači orjak,od Marijav preimenovan v Polarbear

Dvakrat pognojeno z mešanico koprivne in gabezove čorbe,ki jim očitno zelo odgovarja.Letos imam res srečo z paradižniki,nobenih večjih problemov do sedaj.
Drugi štuk cveti kot nor,pa tudi prevroče ni bilo za oploditev,tako da upam na rekordno letino Laughing_________________Teaming with microbes
Odgovori