Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Myrtus communis - mirta

Odgovori
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Jaz sem svojo zaščitil s strani odkoder piha veter. Zavaroval sem jo s aluminijasto ploščo, ki ima na nasprotni strani stiropor.Tako je bila sicer na prostem, ampak zaščitena proti ledenem pišu. Zimo je zelo lepo prestala, čeprav je tudi na primorskem bilo kar nekaj ledenih dni.
LP Franci
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

stara postaja in figula nabavila sem vama mirto.

vzgajajo jih v izredno velikih in lepih rastlinjakih (pompozni steklenjaki. seveda poleg ostalih dišavnic, "Svijet biljaka" - Vodnjan, ter izdelujejo različne kreme).

imajo že prve cvetove. dva dni so bil na "zunanji senčni aklimatizaciji". sedaj so že na soncu. zvedela sem, da mirto vzgajajo iz potaknjencev, ker da iz semena predolgo traja. kdaj potikajo mi kemik ni znal povedati.

lpvoda
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Voda, ti si sonce! , vendar: "..do tja pa mnoge gore, da dete po zaklad ne more". Kaj storiti? Založila si evrčke, jih cartaš, ampak kako dolgo te bo volja?
Figula, boš morda kaj potovala v Istro? Jaz žal ne morem..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

voda srčki , zlata si, joj, kako so lepe Smile
Žal ne grem v Istro, grem v Dalmacijo. Če boš voda kaj v LJ skočila vmes, jih z veseljem pridem iskat in te razbremenit nege.
stara postaja

Figula, potem pa ne pozabi kake "divje" Laughing , me ševedno mika._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

se bomo že dogovorili oz. javim preden grem v Lj. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
stara postaja

Hvala voda in uživaj v svojem lepem kotičku tam doli!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Danes sem opazil, da sta prikukala na plan dva sajenčka. Iz edine jagode sem izluščil dva drobna črvom podobna semena in ju 22. 12. 2012 posadil v zemljo. Nisem jih nič namakal v vodi, ampak direkt v zemljo. Upam, da bo ratalo vzgojit sadiki, ki bi ju posadil na prosto. Drugače bom v jeseni vajo ponovil Very Happy
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Leto (in pol... in dve...) je naokrog... Zanima me, kako je z vasimi mirtami? Kako vam rastejo, kako ste jih prezimili?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Kot nepoboljšljiv firbec bi vas rad ponovno povprašal - kako je z vašimi mirtami in z njih rastjo? Se da z njimi, so v redu?
Odgovori