Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ingver in med
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Ingver in med
(Prenos iz arhiva)
Tole sem dobila od dobre prijateljice. Sumim sicer, da gre za enega od "čudežnih receptov", ki krožijo po elektronski pošti, a nisem našla v njem nič škodljivega, zato sem ga prilepila še sem. O učinkih najdete veliko na medmrežju, če v brskalnih vtipkate "ingver in med".
RECEPT:
Dve večji korenini INGVERJA očistite in naribajte zelo na drobno (lahko uporabite tudi električni sekljalnik).
Nariban ingver zmešajte s pol kg domačega medu.
Zaužijete 3 do 4 čajne žličke na dan.
Uporabljajte plastično ali leseno žličko, nikakor ne kovinske.
Prvi učinki »zdravila« se začutijo čez dva do tri dni .
RECEPT:
Dve večji korenini INGVERJA očistite in naribajte zelo na drobno (lahko uporabite tudi električni sekljalnik).
Nariban ingver zmešajte s pol kg domačega medu.
Zaužijete 3 do 4 čajne žličke na dan.
Uporabljajte plastično ali leseno žličko, nikakor ne kovinske.
Prvi učinki »zdravila« se začutijo čez dva do tri dni .
Jaz ga že nekaj časa pijem in "spomladanska utrujenost" res mine. Če boli želodec tudi pomaga, odpravlja pa še parazite, čisti črevesje,.... lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
Ingver je tudi odlična rastlina za srčne bolnike, ker varuje srčno mišico, hkrati pa preprečuje nastajanje krvnih strdkov in varuje ožilje ter znižuje krvni tlak. Prav tako ima izredno sposobnost zmanjševanja slabega (LDL) holesterola v krvi.
V marmelado za odpornost tudi dajemo veliko ingverja v prahu._________________
V marmelado za odpornost tudi dajemo veliko ingverja v prahu._________________
Pozdravljeni
Danes sem naribala 55 g mojega ingverja in pokapala z limoninim sokom. Vmešala sem v pol kg (slabe pol) medu in premešala. Stalo bo na toplem 24 ur in bo dobro za prehlade in še in še stvari.
Sem pa tudi naredila bombone, ki jih je delal gospod Štrukelj pri oddaji Dobro jutro. So kar močni. Ti pa bodo odgnali vse bacile.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Danes sem naribala 55 g mojega ingverja in pokapala z limoninim sokom. Vmešala sem v pol kg (slabe pol) medu in premešala. Stalo bo na toplem 24 ur in bo dobro za prehlade in še in še stvari.
Sem pa tudi naredila bombone, ki jih je delal gospod Štrukelj pri oddaji Dobro jutro. So kar močni. Ti pa bodo odgnali vse bacile.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
POTREBUJEMO
2 j. žlici ingverja v prahu
3 j. žlice limoninega soka
3 j. žlice koncentriranega žajbljevega preveretka
10 kapljic metinega eteričnega olja
100 g rjavega sladkorja
sladkor v prahu
Najprej pripravimo koncentriran žajbljev prevretek. Dve zvrhani žlici zdrobljenih žajbljevih listov prelijemo z vročo vodo, pustimo, da zavre, odstavimo in pustimo, da se delci usedejo. Odvzamemo 3 žlice bistrega prevretka.
Nato se lotimo izdelave bombonov. V posodo vsujemo 100 g rjavega sladkorja, posodo postavimo na štedilnik in na srednje močni toploti mešamo, dokler ne dobimo gosto tekoče rjave mase. V maso nato vlijemo 3 žlice koncentriranega žajbljevega prevretka, tri žlice limoninega soka in dve žlici ingverja v prahu. Količino ingverja lahko tudi povečamo, bodo pa bomboni imeli bolj pekoč okus. Maso nato mešamo toliko časa, da postane enotna, biti pa mora gosto-tekoča. V maso na koncu dodamo 10 kapljic metinega eteričnega olja, dobro premešamo in s pomočjo žlice nakapamo majhne bombone na pekarski papir. Ko se bomboni strdijo, jih lahko potrosimo še s sladkorjem v prahu, da se ne sprimejo.
To so moji bomboni, danes narejeni. Premehko je, sem komaj jih pobrala s peki papirja. Nekatere sem kar posvaljkala in vse v sladkor v prahu povaljala. Do takrat, ko sem končala so se že sprijeli kljub sladkorju v prahu. Drugo rundo bom delala tako, da bom dala pol manj tekočin. Pa bom videla kkako bo.
lp cinija
Jutri bom vsakega posebej zavila v peki papir, da se mi ne bo potrebno zafrkavat, ko se pokaže potreba po jemanju teh bombonov._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
2 j. žlici ingverja v prahu
3 j. žlice limoninega soka
3 j. žlice koncentriranega žajbljevega preveretka
10 kapljic metinega eteričnega olja
100 g rjavega sladkorja
sladkor v prahu
Najprej pripravimo koncentriran žajbljev prevretek. Dve zvrhani žlici zdrobljenih žajbljevih listov prelijemo z vročo vodo, pustimo, da zavre, odstavimo in pustimo, da se delci usedejo. Odvzamemo 3 žlice bistrega prevretka.
Nato se lotimo izdelave bombonov. V posodo vsujemo 100 g rjavega sladkorja, posodo postavimo na štedilnik in na srednje močni toploti mešamo, dokler ne dobimo gosto tekoče rjave mase. V maso nato vlijemo 3 žlice koncentriranega žajbljevega prevretka, tri žlice limoninega soka in dve žlici ingverja v prahu. Količino ingverja lahko tudi povečamo, bodo pa bomboni imeli bolj pekoč okus. Maso nato mešamo toliko časa, da postane enotna, biti pa mora gosto-tekoča. V maso na koncu dodamo 10 kapljic metinega eteričnega olja, dobro premešamo in s pomočjo žlice nakapamo majhne bombone na pekarski papir. Ko se bomboni strdijo, jih lahko potrosimo še s sladkorjem v prahu, da se ne sprimejo.
To so moji bomboni, danes narejeni. Premehko je, sem komaj jih pobrala s peki papirja. Nekatere sem kar posvaljkala in vse v sladkor v prahu povaljala. Do takrat, ko sem končala so se že sprijeli kljub sladkorju v prahu. Drugo rundo bom delala tako, da bom dala pol manj tekočin. Pa bom videla kkako bo.
lp cinija
Jutri bom vsakega posebej zavila v peki papir, da se mi ne bo potrebno zafrkavat, ko se pokaže potreba po jemanju teh bombonov._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...