Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Označevalci rastlin

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

lpmami, kaj češ taki smo po celem telesu. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

notranjka je napisal/a:
Takole bom sadike paprike in paradižnika označevala letošnjo sezono

http://poosmiinpol.blogspot.com/2015/01/zeleni-prsti.html

Sem hotela prilepiti slike,ampak jih forum tako poveča da bodo same težave.

Trenutno so plastifikatorji v akcijijski prodaji v Hoferju,Lidlu in jutri celo v Eurospinu.

Dvigujem tole temo :
označbe ki sem jih lani in nekatere letos spomladi plastificirala so lepo vzdržale celo poletje in bodo uporabne tudi naslenjo sezono.

Vbistvu pa sem hotela napisati tudi še tole:
plastifikatorji in folije so od jutri dalje v akcijski ponudbi v Hoferju._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dobra ideja, notranjka!

Označevalci, narejeni iz embalaže za mleko, sok se mi niso dobro obnesli. Pisava je sicer nekako zdržala, so se pa v vlažni zemlji zmehčali iz zmečkali in so komaj odslužili svojemu namenu.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Je trenutno možno kje ugodno kupiti večjo količino teh označevalcev?
Če je kdo kaj opazil v kaki trgovini. V merkurju je drago.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Za malo denarja malo muzike (KIK jih ima navadno spomladi zelo ugodno). Če jih imate le za eno leto, so v redu, če pa bi jih radi uporabljali več let, je bolje kupiti bolj čvrste, čeprav so dražje.

Splača se pogledati še v LeClerc-u, če hodiš kaj mimo. Eurogarden je pa verjetno na nivoju Merkurja.
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Jaz sem si lani naredila označevalce iz plastičnih pokrovov od 10l kantic (v našem vrtcu jih imajo od mleka).
Plastika je fajn trda, da so označevalci fajn čvrsti, a vseeno se z ostrimi škarjami brez problema reže (samo preko roba je malo težje priti Wink )

Torej, teh pokrovov imam kakih 10 viška in jih komot pošljem, če je kdo interesent za to, da bi si jih sam izrezljal.
Še namig: preden režete plastiko, po njej malo potegnite z brusilnim papirjem, da postane površina bolj hrapava in se po njej potem super piše z navadnim svinčnikom, sploh kakim bolj mehkim - in ta se zaboga ne zbriše dol ;)

Bom pa poslikala omenjen pokrov oz. označevalce in dala sličico tule gor Smile
Upam, da v doglednem času Embarassed
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Plastiko tudi jaz rada ponovno uporabim, če je le mogoče, da je ne kopičim še več, kot je je že itak. Označevalce si narežem iz lončkov jogurta, kisle smetane, namazov, margarine, plastenk, ...In jih uporabim za označevanje sejancev in tudi kasneje na kolih v vrtu.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Največji problem je obstojnost napisa, alkoholni flomastri niso vsi dobri. Izkušnje več kot dobrodošle.
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Evo, o tehle pokrovih sem pisala:

Pep, meni je napisano s svinčnikom res super obstalo.
Lanske označevalce sem imela spomladi v lončkih sadik in potem že celo sezono na njivi. Letos sem jih pomila z grobo stranjo vilede in milom, pa se napis še vedno ni zbrisal. Z radirko pa se enostavno zbriše do čistega in - voila - pripravljen za novo sezono Smile
Morda je res pomagalo, da sem pisala z mehkim svinčnikom (npr. trdota B6 in ne HB ali H..) in da je bila površina malce hrapava (spodnja stran pokrova je že sama po sebi bolj hrapava in nebleščeča kot zgornja, če pa potegneš s 'šmirgl' papirjem, je pa zmaga)
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Res je, svinčnik je zakon!
Odgovori