Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2016
Lahko povem katero zemljo uporabljam sam 3 leto zapored in sem zadovoljen. Za sejanje in potem za pikiranje Asef. Sedaj bo - 24-tega polna luna takrat gre pri meni še neka malenkost v zemljo. Sejanje ob polni luni se mi je do sedaj obneslo čepravsem 1 rundo po nasvetu osebe, ki ji načeloma zaupam sejal na przno. Malo še za nazaj pom tej temi poglej kdaj ostali sejejo. Načeloma lahko daš vsa semena hkrati._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Ampak mene pa begajo informacije o sortah čilijev, ki jih dobim pri ponudnikih semen. Recimo, da bi želel imeti temno vrsto Habanera - eni ponujajo choco Habanero, eni Brown, eni black... Kako dejansko tu vi izbirate zadevo oziroma ali je to vse skupaj bolj kot ne enaka sorta, le da jo vask poimenuje malo po svoje? Pa ne govorim le o Habaneru (dal sem ga le kot primer), podobno sem opazil tudi pri drugih sortah.
Ja @voda, tudi v drugih semenarnah sem videl njihovo ponudbo, a svetujem skrajno zadržanost pri kupovanju semen firme RoyalSeeds. Lani sem v
začetku leta kupil njihova semena čilijev sorte "Hungarian yellow hot wax", zrasli so mi pa takšnile feferončki:
rumeni, na krožniku levo No ja, vsaj za vlaganje v kis so bili za silo dobri. Kupil sem tudi kumarice, ki naj bi bile solatne dolge, mesnate in z malo
semeni, zraslo pa je neko kratko čokato sr*nje ogabnega okusa (po rumenih prezrelih kumaricah) bolj polno semen kot lubenica V glavnem, pri
meni so si ti makaronarji zapravili zaupanje in od RoyalSeeds ne kupim več ničesar. Še semena za travo ne!
LP
začetku leta kupil njihova semena čilijev sorte "Hungarian yellow hot wax", zrasli so mi pa takšnile feferončki:
rumeni, na krožniku levo No ja, vsaj za vlaganje v kis so bili za silo dobri. Kupil sem tudi kumarice, ki naj bi bile solatne dolge, mesnate in z malo
semeni, zraslo pa je neko kratko čokato sr*nje ogabnega okusa (po rumenih prezrelih kumaricah) bolj polno semen kot lubenica V glavnem, pri
meni so si ti makaronarji zapravili zaupanje in od RoyalSeeds ne kupim več ničesar. Še semena za travo ne!
LP