Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nakup semen iz Ukrajine

crtj-admin
Site Admin

Nakup semen iz Ukrajine

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Ne vem, če ta tema spada sem, če ne, prosim admina da jo premakne Very Happy

Želela bi zgolj obvestiti, da sem našla spletno stran v Ukrajini, kjre pošiljajo semena tudi v Slovenijo. Gre za spletno stran www.seed.ua

Cene so za naše razmere SMEŠNO nizke (5 griven - 20 centov), če izdelek ni v akciji... Poštnina je manj kot 3 evre (70 griven). Problemi so:

- stran je zgolj v ruščini (jaz sem se jo učila, zna pa bit to problem...)
- opisi so pomanjklivi - včasih jih sploh ni, pa gre za sorte, ki so npr sodeč po ruskih forumih top
- plačilo preko spletne strani jim ne dela - jaz sem se dogovorila, da sem plača preko Paypala.

Nakup sem opravila ta teden, tako da paketa seveda nisem prejela - vas obvestim, ko se celoten proces zaključi.

Ob prebiranju ruskih forumov sem izločila tele sorte, ki so med najbolj priljubljenimi (po okusu):

- Чудо земли (Chudo Zemli) - višina do 1,5m, plodovi 600 do max 1000 gr, roza.

- Розовый мед (Rozovyi Myod) - višina okoli 1m, plodovi okoli 500 gr, roza. Ta sorta se konstano uvršča med najbolj okusne.

- Дикая роза (Dikaya Roza): roza, med najbolj popularnimi. Tudi legenda Tatiana jo hvali: http://tatianastomatobase.com/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B0

- Аурия (Auria): rdeč, visok pelat, do 100gr, uvrščen med top po okusu sodeč po ruskih forumih.

- Медовый спас (Medovyi Spas): do 1,5m, do 600gr, oranžen

- Толстый Джек (Tolstyi Dzhek): 50-70 cm, rdeč, 150-300gr, po forumih sodeč puščajo po 4 vrhe

- Буденовка (Budenovka): do 80cm, do 350 gr. Rdeča ali roza (menda obe vrsti)

Розовый фламинго (Rozovyi Flamingo ): cca 1,5m, roza, do 200gr.

Toliko zaenkrat.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Vsekakor poročaj. Upam, da prideš avgusta na Paradajzmanijo, kjer razstavljamo in degustiramo različne sorte paradižnikov in nam predstaviš te sorte.Nazadnje urejal/a Plamenka 16 Jan 2016 21:37; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Plamenka avgusta je Paradajzmanija, Gartlcmanija je na začetku oktobra.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Pred leti smo naročili od tule
http://www.seemnemaailm.ee/

In vsa ,vsaj tista ki sem jih naročila jaz so se lepo obnesla.

Pregledam pa še tole kar si objavila._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

metuljc je napisal/a:
Plamenka avgusta je Paradajzmanija, Gartlcmanija je na začetku oktobra.

Hvala za opombo, očitno sem bila z mislimi samo napol tule. Embarassed Sem popravila, da ne bo nesporazumov.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Pred dvema letoma je mož prinesel semena iz Ukrajine. Kaljivost je bila odlična, ne samo pri paradižniku, lepo je rastel tudi korenček in petršilj. A semen je v teh vrečkah bolj malo. Tako približno kot v tistih iz Lidla.
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Sporočam, da sem po malo manj kot treh tednih pošiljko prejela.

Količina semen pa zelo različna: od 10 do 30 Laughing Laughing
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Tudi pri meni se semena kopičijo.
Sem dobil semena iz Ukrajine,Latvije,Nemčije in Rusije.
Bodo letos v loncih namesto rož rastli paradižniki,če bo vse posreči bo število sort krepko preseglo 200,bo pa potem selekcija malo bolj oklestila sorte za naslednje leto.
Odgovori