Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tule si lahko preberete o semenih ROYAL seeds:

http://forum.gartlc.si/gartlc-about1228.html&highlight=royal

Skratka, v članku http://www.trzican.si/?p=3607 , ki ga je dal Svetloba, piše tudi tole:

'V letaku na internetu, podjetje Royal seeds ne skriva izjave, da se ukvarjajo z genetskimi modifikacijami in izboljšavami. To so njihove glavne točke razvoja in reklama. Njihova semena so tudi vsa tretirana.'
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Plamenka je napisal/a:
podjetje Royal seeds ne skriva izjave, da se ukvarjajo z genetskimi modifikacijami in izboljšavami.

Vsako križanje in selekcija novih sort je natanko to.
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Jaz sem lani na vrtu vzgojila yellow cap mushroom, pa je bil od strani gledano trikotne oblike, ne take okrogle nagrbančene. Na žalost me je vreme prehitelo in ni dozorelo.
Kar se pa tiče kaljenja letošnjih čilijev, od 10 posejanih iz šotnih tabletk samo tri sorte kukajo ven. Zaenkrat. Naslednja runda gre v zemljo par dni pred polno luno, od tiste pa se že obeta večja kaljivost, že zaradi zemlje Smile
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

sedaj kar je, je. bomo videli. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Eno vprašanje: Kdaj se režejo vrhovi sadik? Še preden jih presadim v večje lončke, ali ko začnejo popke delat ali ko imajo že cvetove? Ti youtube posnetki vsakič drugo kažejo, pa sem malo zmedena.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jest sem jih rezal pred dvema letoma, ko so bili visoki kakih 20cm. Nikoli več. Od takrat dalje so v primerjavi z drugimi sadikami praktično nehali rasti.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Sicer eni že skoraj obirajo letošnje čilije pri meni je pa takole. Prvi so rabili 5 dni ostali hitijo za njimi.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Čak. A to je vse kar imaš letos? Verjetno ne...

Sicer pa vidim, da imaš po več semen v enem teglcu. Jih pol pikiraš ločeno? Sprašujem, ker je meni najenostavneje v vsak teglc dat po eno seme, saj sem se pred par leti že matral s pikiranjem. Ker sem bolj štor po naravi, so se mi korenine med seboj sfcljale, pa sem moral pol stran pometat...

Štor pač.

No, pri meni je stanje podobno. Problem je le v tem, da sem imel izredno visok odstotek kaljivosti in imam posledično sedaj strašno gužvo na okenskih policak. Zdej še gre, ko pa se bo razraslo pa...
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Zelenc je napisal/a:
Čak. A to je vse kar imaš letos? Verjetno ne...

Sicer pa vidim, da imaš po več semen v enem teglcu. Jih pol pikiraš ločeno? Sprašujem, ker je meni najenostavneje v vsak teglc dat po eno seme, saj sem se pred par leti že matral s pikiranjem. Ker sem bolj štor po naravi, so se mi korenine med seboj sfcljale, pa sem moral pol stran pometat...

Štor pač.

No, pri meni je stanje podobno. Problem je le v tem, da sem imel izredno visok odstotek kaljivosti in imam posledično sedaj strašno gužvo na okenskih policak. Zdej še gre, ko pa se bo razraslo pa...

Jah dosti več nimam. Ja nekje po 5 - 7 semen dam notri. Pikiram potem ja kaj pa naj. Saj je zamudno ampakm gre saj ne vse hkrati. Več dni pa je._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Lepo je Google obeležil obletnico rojstva W. Scovilla, kajne?
Odgovori