Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Volovsko srce iz Cerknice

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

če praviš, da je to stara sorta, oz. da jo že dolgo goji babica potem je lahko ta prava sorta volovsko srce. namreč pravi-stari v.s. je velik, okrogel in spodaj gre v špico a semena skoraj nič. mesnat, idealen za paradižnikovo mezgo. in še nekaj rdeče barve. zaradi tega je tudi dobil ime v.s., ker ima obliko srca - ko ga narišemo. nekoč so bili taki in danes marsikaj dobimo pod imenom v-s. spomnim se, da je moja teta pobrala vsako seme, ker ga ni bilo veliko, skoraj nič. enako kot pri teh tvojih. lpvoda

če bo kakšno seme te prosim za 2._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Bo kar držalo-tole je čisto avtohtoni notranjski paradajz,
ne vem če mu ne rečejo tule Janez.

Ga kar veliko vidvam po vrtovih tule in vsak previ da je "domače seme",dobila sem celo sadiko in na listku je pisalo Janez.

Zelo lepo je bil obdarjen z plodovi-žal pa je meni podlegel plesni.
Semen nisem shranila,čeprav sedaj ko berem malo po forumu sem zasledila zapis,da bi lahko tudi iz obolelih plodov ga pobrala._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
malcek

Odgovor Napisal/-a malcek »

Če se slučajno da letos kak semenček tegale dobiti bi bil neizmerno vesel.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Malcek, jaz imam nekaj semen letnik 2014. Seme mi je poslal Htf lover._________________naredimo svet lepši
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

brbr, če imaš še dva te prosim zanje. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
brbr

Voda, prinesem na srečanje, prav?_________________naredimo svet lepši
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Jaz imam seme Semenarne Ljubljana
paradižnik VAL, na vrečki pise da je izboljšana sorta Volovsko srce.

Če kdo želi lahko nekaj odstopim.
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

brbr je napisal/a:
Malcek, jaz imam nekaj semen letnik 2014. Seme mi je poslal Htf lover.

Si ga sejala? Vzel sem namreč semena iz večih plodov in kot zgleda je bil vsaj eden skrižan. Lani sem sejal seme, obdržal sem dve sadiki in mi je zrasel srednje velik rdeč beefsteak pradižnik, ki je bil zelo roden.
Originalna semena od sošolke sem nekje založil in jih ne najdem. Moram jo vprašati, če še ima njena babica kaj semen, ker je vsaj del mojih semen skrižanih.

Sicer pa bi sam osebno od volovskih src še bolj priporočal Orange Oxheart, ki je meni osebno najboljši srčast paradižnik. Letos pa še bom poskusil z Anna russian, Kosovo in Yasha yugoslavian.
brbr

Ja, seveda sem ga sejala. Plodovi so bili taki kot morajo biti. Nisem pa pobrala semen, ker meni osebno volovsko srece ni preveč všelč, ker ima zrelosti navkljub zelena ramena in ker ni močno rdele barve ampak bolj rozast. Za mene (pa ne se zgražat, prosim lepo) pa je sinonim za paradižnik gladek, napet plod, močno rdeče barve, sladko kislega okusa._________________naredimo svet lepši
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Potem k sreči niso bila vsa semena skrižana. Mislim, da so skrižana bila z zadnjih dveh plodov, s katerih sem vzel semena in sem potem imel smolo, da sem od vseh sadik, ki sem jih posejal, ravno izbral dve iz križanih semen. Embarassed
No, upam da bom letos imel več sreče pri izbiri pravih sadik z "mešanice".
Odgovori