Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

brbr - KOLEKCIJA FIŽOLOV

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ooooo, razkošje fižolovo Jupi ! Hvala ti! A veš, kakšno razkošje bo to v primerjavi s predlani, ko sem imela samo tri sorte!
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Brbr nizek st. 24 je limonček, vsaj tako mu pri nas recemo. Je zelo roden, hitro se skuha in tudi zelo omusen, sladek._________________CARPE DIEM
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Melona, tudi jaz mislim, da je raznovrstnost fižolovih sort pravo razkošje.

Tajana, hvala za ime. Sem že dopisala v seznamu._________________naredimo svet lepši
malcek

Odgovor Napisal/-a malcek »

Tele fotke fižolčkov bi pa lahko cele dneve gledal. So ko zbirka poldragih kamnov samo da so še lepši.
Uporabniški avatar
Melona

Brbr, saj se mi ne zdi mogoče, ampak za vsak slučaj; Dalmatinca ni v tvoji zbirki? Tole mislim http://www.seemnemaailm.ee/index.php?lang=en&GID=17772 . Ti prinesem v torek na kavo par fižolčkov?
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Melona,če se ne motim smo temu fižolu rekli noč in dan.
Uporabniški avatar
Melona

Hm, veš, kaj mi ne štima; za Dalmatin piše, da je nizek in sem ga sadila in je res. Za dan in noč pa tule http://forum.gartlc.si/gartlc-about2294.html Brbr piše, da je preklar.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Embarassed ,nisem brala opisa,le fotografijo sem gledala.Opozorilo za drugič,ne glej le fotografijo, preberi tudi opis.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Malcek: če te zamika, da bi imel kakšen drag kamen, povej...

Bodika: ne tegale Dalmatinca pa še nimam Embarassed , če praviš, da je nizek. Dan in noč je definitivno preklar. Me pa zanima, kaj hudiča je to za en jezik pri opisu tegale tvojega fanta - Estonščina, a ?_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona

Estonski, angleški in ruski opis je, citiram angleškega:

Bush bean "DALMATIN". An early to mid-early variety intended for harvesting of dry seed. The pod is of average length, light green in colour, stringless, oval in section and weakly curved. The seed is large, oval, black and white, with approximately half of the area round the hilum being black.­

Nizek fižol Dalmatin. Zgoden do srednje zgoden za suho zrnje. Stroki so povprečno dolgi, svetlo zeleni, brez nitk, v prerezu ovalni, rahlo ukrivljeni. Zrnje je veliko, ovalno, črno belo, približno polovica mesta, kjer je bilo pritrjeno na strok, je črna.

Pri njih sem kupila že precej semena, malo si pomagam s prevajalnikom, kadar ni angleščne, ampak le redko je kakšno seme brez angleškega opisa.
Nazadnje urejal/a Melona 31 Jan 2016 15:24; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori