Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL RIBNČAN (URBAN) nizek

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Špela, kaj jaz vem, kaj mu pri nemi ne paše. Imela sem eno preklo, na vrtu, ki je precej senčen, tako, da ni bil ves dan na pripeki. Res je, da jaz zelo malo zalivam, če se le da, sploh ne, tako je bil mogoče enkrat zalit. Kot sem povedala, čez poletje niti cvetel ni, jeseni pa je zbolel (kot večina drugih), tako nisem uspela priti do novega semena. Lestos bom possdila nekaj semen, ki sem jih prihranila od tvoje pošiljke, če pa imaš za eno preklo viška zrn, se ponovno priporočam - mogoče mi letos uspe..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr je napisal/a:
Špela, Imela sem eno preklo, na vrtu, ki je precej senčen, tako, da ni bil ves dan na pripeki.

Brbr, tema je za nizki ribničan. Mogoče je tu iskati razliko?
brbr

Ne, ne, Muha. tukajle se mešata dve sorti fižola, ki ju bo treba zelo kmalu razdružit - tu računam na pomoč Špele, ki ima "tapravega" Ribnčana, katerega bi bilo potrebno predstaviti v posebni rubriki. Tega jaz zaenkrat ne morem, ker (kot sem napisala) s"tapravim" Ribnčanom lansko leto nisem imela uspeha.

Nasprotno, pa se je "nepravi" Ribnčan, kateremu je posvečena ta rubrika, tudi v lanskem letu odlično odrezal. Posajenega sem imela na njivi in je bil eden redkih fižolov, ki so zadovoljivo obrodili. Seme je bilo zaradi suše sicer drobno, a ga je bilo veliko in bil je zdrav. Tako ga bom letos sadila še v večjih količinah.

Seme tega fižola je na voljo, če ga kdo želi..._________________naredimo svet lepši
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

brbr, jaz bi te prosila za nekaj zrn tegale Ribničana.
Jaz imam neki ribničan, ampak mislim, da pravega ribničana pa nimam. poklon_________________
brbr

Orhy, za pravega Ribnčana moraš prositi Špelo, jaz imam viška samo tega nepravega (dokler ne ugotovimo imena, ga bom imenovala Urban), nizkega, enobarvnega, kateremu je namenjena ta tema._________________naredimo svet lepši
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Jaz si pa želim malo fizola Urban.

Hvala
brbr

Ana, ni problema. Kakšne so pa tvoje izkušnje z njim. Če se prav spomnim, sem ti ga nekaj malega dala tudi lani._________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljene
Malo sem zmedena. Brbr govori o Ribnčanu, ki je nizek. Špela pa pravi, da ima visokega.

Bi pa prosila nekaj fižolčkov Ribrnčana - nizkega.
Punce hvala za odgovor
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr

Cinija 1, da ti bo jasno moraš prečitat vse, kar je bilo v tej temi napisanega. Izvirni greh sem zadrešila jaz, ker sem tega nizkega predstavila kot Ribnčana, ker so mi ga kot Ribnčana prodali v Hrovači na fižolovem prazniku. Šele kasneje, skozi pogovore, se je izkazalo, da tale moj ni pravi Ribnčan (potrjeno od gospe s Kmetijskega inštituta), pravi je tisti od Špele. Tale moj je druga sorta, ki jo ravno tako precej gojijo okoli Ribnice. Zato mu pravim Urban. Ti pripravim nekaj semen Wink_________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala za odgovor in se vidimo jutri. Bi jih imela nekaj teh tako lepih roza fižolčkov.
Jaz bom tudi imela nekaj fižola s sabo, če bo kdo želel.
Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si
Prva slika je rdeči lišček, dam mi ga je lani juglans - zrnje za jest VISOK
Druga slika je Meraviglia di Venezia a Grano Nero- rumeno - stročje za jest VISOK
Tretja slika je NN zelen stroki VISOK in v strokih za jest
Četrta slika je NN rumenu bolj okroglasti stroki, dokaj dolgi - VISOK stročje za jest
lp cinija
Če kdo želi, naj pove, bom kar pripravila v vrečke
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori