Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Liči - Litchi chinensis

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Brala sem, da ima liči rad vlago in bogato zemljo. Poskusi s klasično za rože. Tudi sama šele letos nabiram izkušnje z njimi. Moji so šli v šoto z dodatkom peska in grobo mletih jajčnih lupin.
Bova primerjala uspeh!
koli99

Odgovor Napisal/-a koli99 »

Dogovorjeno!

Jih presadim in objavim rezultate po nekaj časa!
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

tudi jaz se pridružujem "liči-karjem". vzkalila so mi vsa semena v 30-tih dneh. 5 kom. sedaj so cca 15 cm visoka rdečkasta stebelca z rdečkastimi laski. kaj bom z njimi ne vem. rastla bodo to je zagotovo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Res so ti ličiji zelo pridni za kaljenje. Jih imam zaenkrat verjetno tudi cca 5, nekaj jih še spi v zemlji (pri nas velja prepoved na stran metanje vseh semen).
Moj je vsak malo drugačen - to je ta zanimiva raznolikost, ki jo prinese vzgoja iz semen.

Druga vrsta, kjer imam izrazito različne primerke je jagodičnica, kjer samo ena rastlina "kaže znake" svoje sorte (rdečkasto, povoskano), drugi dve (verjetno bosta preživeli jupi) sta pa mehki in zeleni Shocked.

I, voda - kaj boš z njimi? Imela jih boš kot sobne rastline namesto taščinih jezikov Cool.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

verjetno res figula. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

jaz sem mel povsem iste problem s susenjem listov.

zdaj sem vrgel v kislo zemljo, porocam ce bo kaj uspeha.

P.S. rastline/listi so najprej rdeci, ker so se mladi ane? to je stos rdece barve?

LP
Dejan
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Sinov liči:

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Joj, kako lepa in zdrava rastlina! Vse čestitke vzgojitelju.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Vsaj eden se ukvarja z nekaj rastlinami. Wink Upam, da mu bo liči uspelo obdržati. Meni je večkrat zrasel do določene višine, potem pa propadel.
donkey

Odgovor Napisal/-a donkey »

Plamenka je napisal/a:
Vsaj eden se ukvarja z nekaj rastlinami. Wink Upam, da mu bo liči uspelo obdržati. Meni je večkrat zrasel do določene višine, potem pa propadel.

Zanimivo Razz Seme je kupil ali je uporabil seme iz sadeža?
Odgovori