Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Huh, še dobro da imam letos lahko cel hladilnik za cepiče. Samo še nabrat jih moram če ne bo že prepozno =)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

figula je napisal/a:

juglans, tudi za presenečenje iz tvojega konca se priporočam - če bo možno - več šans, da mi uspe vsaj ena veja Embarassed
je je

Oziroma zmanka vej..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

haha, res je optimist, sploh ko se jih bom lotila prikrajševat za cepljenje heheh jih bo v hipu zmanjkalo (tole morem še malo popravit, tole ni dobro, še malo odrežem .... itd)
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

figula je napisal/a:
haha, res je optimist, sploh ko se jih bom lotila prikrajševat za cepljenje heheh jih bo v hipu zmanjkalo (tole morem še malo popravit, tole ni dobro, še malo odrežem .... itd)

No, potem pa zelo oster nož v roke in akcija. Za prvo silo je tudi olfa nož vredu, le še to, da so rezila včasih naoljena proto rjavenju, tako da jih/ga preventivno razolji.

Zelo veliko previdnosti, računaj da uporabljaš precej sile. Prepovedano se je urezati.

Začni z narezanimi vejicami in vadi s spajanjem, nato pa bi bilo fino prešaltati na veje vraščenih rastlin. Razlika je bistvena in lahko človeka preseneti, ko se prične s cepljenjem.
Morda prični z mačico ali lipo, ki imata mehkejši les. Da ne zabredeš takoj na "hard". Laughing
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

bhuahahaha bhuahahaha bhuahahaha_________________
figula

joj, prejoj, kaj sem si zadala, spretno rokovanje z ostrimi noži, do česar imam privzgojen strah Sad Laughing saj sem čisto nora Confused
Hvala juglans za nasvete, se bom pogumno lotila ....
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Jaz sem že začel cepiti: jablane, slive, skorš, kutine...Večino podog mi je že začelo odganjati, tako da je bil čas._________________Iščem zanimive sadne vrste...
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Hej Figula, saj boš čutila, če se boš zmotila.
figula

pep, ti si lump! menda mi ja ne privoščiš prelivanja krvi Rolling Eyes

Res pa pravijo, da človek ne zna ceniti tistega, kar pride prelahko, eh, za vse se je treba pomujati Sad
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Daniel R je napisal/a:
Jaz sem že začel cepiti: jablane, slive, skorš, kutine...Večino podog mi je že začelo odganjati, tako da je bil čas.

Podlage imaš na prostem ali imaš kje shranjene?
Odgovori