Lampranthus - lamprant, opoldnevnica
-
- Site Admin
Lampranthus - lamprant, opoldnevnica
(Prenos iz arhiva)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
-
Nisem čisto prepričana, da tole sodi sem. Če ni prav, naj eden od moderatorjev premakne kamor sodi.
Takšno rastlinico sem nedolgo nazaj kupila pod imenom Mesembryanthemum bush
Resnično je lepa in v sončnem vremenu se cvetovi tako lepo odpirajo. Vendar misli, da v našem okolju to ne more biti trajnica, saj zdrži samo tam nekje do 3 stopinje.

Takšno rastlinico sem nedolgo nazaj kupila pod imenom Mesembryanthemum bush
Resnično je lepa in v sončnem vremenu se cvetovi tako lepo odpirajo. Vendar misli, da v našem okolju to ne more biti trajnica, saj zdrži samo tam nekje do 3 stopinje.

-
- Kraj: Rimske Toplice
muha je napisal/a: |
Morala bi jih videti v živo.Takole po slikah se mi zdijo podobni vsi - tako Messembryathemumi, kot Lampranthusi in Delosperme ![]() ![]() |
Kar najbrž pomeni, da si kaj dosti niso različne med sabo in bi iblo najlažje imeti en ustrezen določevalni ključ, kjer se razlikovalni znaki lepo vidijo (berejo

Koliko se je pa zanesti na napise na kupljenih rastlinah, pa vemo. No, malo je odvisno tudi, kje rastlino kupimo.
Je pa v Sredozmemlju vsaj nekja vrst nadležnih invazivk, pi nas najbrž ni te bojazni, ker mislim, da niso prezimno trdne.
- muha
- Site Admin
Sanjarka Ana, imaš tele rastlinice že zunaj, ali še na toplem? Je to slika trenutnega cvetenja? Primerjam jih z mojimi delospermami, ki cvetijo šele, ko je vroče in še to le, če je tudi dosti sonca.
Ko bomo o vseh omenjenih vrstah kaj več povedali in upam prišli do podatkov za razločevanje, bom temo ločila. Do takrat naj pa debata kar ostane tukaj.
Ko bomo o vseh omenjenih vrstah kaj več povedali in upam prišli do podatkov za razločevanje, bom temo ločila. Do takrat naj pa debata kar ostane tukaj.
-
Ja, Muha ... imam jo zunaj. Vendar glede na to, da je bila v vrtnarskem centru, je pač "posiljena" na cvetenje. Moja je v loncu, eno pa sem posadila na prosto na Pisano Luno.
Ravno zjutraj sem odrezala tri necvetoče vejice in jih bom sedaj pustila dva dni, potem pa jih dala v mešanico zemlje in peska ukoreninit .. pa da vidim.
Ravno zjutraj sem odrezala tri necvetoče vejice in jih bom sedaj pustila dva dni, potem pa jih dala v mešanico zemlje in peska ukoreninit .. pa da vidim.
- muha
- Site Admin
-